Arsenal – Manchester City 1:3. Hrozivou bilanci protáhl hrdina Grealish

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Arsenal – Manchester City 1:3. Hrozivou bilanci protáhl hrdina Grealish

Aktualizováno
Haaland, Grealish i De Bruyne se proti Arsenalu střelecky prosadili.
Haaland, Grealish i De Bruyne se proti Arsenalu střelecky prosadili.AFP
Hráči Arsenalu nedokázali prolomit kletbu vzájemných střetnutí s Manchesterem City a v dohrávce 12. kola Premier League prohráli na vlastním hřišti 1:3. Jedním z klíčových mužů utkání byl Kevin De Bruyne, jenž zaznamenal gól a asistenci na již 26. branku Erlinga Haalanda v letošním ročníku. Hrdinou hostů se ovšem stal Jack Grealish, který klíčovou bitvu rozhodl. Gunners tak zaznamenali již 11. ligovou prohru proti Citizens v řadě, čímž zároveň umožnili soupeři z Manchesteru dostat se na první místo anglické nejvyšší soutěže.

Arsenal – Manchester City 1:3

Krátce před odehranou čtvrthodinou se poprvé připomněl Haaland, z úhlu ale netrefil prostor mezi třemi tyčemi. Obrovskou hrubku pak ve 24. minutě předvedl Takehiro Tomijasu. Ten se snažil poslat malou domů brankáři, De Bruyne ovšem jeho záměr vystihl a snadno přeloboval vyběhnutého Aarona Ramsdalea. Inkasovaná branka hráče i fanoušky Kanonýrů vybudila k ještě větší aktivitě.

Gólman Ederson na to reagoval častým zdržováním, za což viděl brzkou žlutou kartu, o chvíli později navíc fauloval ve vápně Eddieho Nketiaha a nařízenou penaltu proměnil mladík Bukayo Saka. Pokutový kop se mohl po změně stran kopat i na druhé straně, když Gabriel fauloval Haalanda, videorozhodčí ale odhalil útočníkův předchozí ofsajd.

Atraktivní souboj pak pokračoval šancemi hostů. Nejprve po standardní situaci dorážel střídající Manuel Akanji, Jorginho ale míč zastavil na brankové čáře. Následně chybu Oleksandra Zinčenka ještě nepotrestal Haaland, nicméně bohorovnost domácích neustala a špatnou rozehrávku Gabriela využil k přesnému zásahu Grealish. Rychlé kombinace uvnitř pokutového území navíc v 82. minutě využil k nechytatelnému zakončení k levé tyči Haaland a do té doby strhující atmosféra utichla.

Statistiky zápasu Arsenal – Manchester City
Statistiky zápasu Arsenal – Manchester CityOpta by Stats Perform

Tabulka Premier League