Dostáváme příliš mnoho jednoduchých gólů, štvalo Artetu po remíze se Sportingem

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Dostáváme příliš mnoho jednoduchých gólů, štvalo Artetu po remíze se Sportingem

Mikela Artetu nepotěšil defenzivní výkon Arsenalu.
Mikela Artetu nepotěšil defenzivní výkon Arsenalu.@Arsenal
Dva inkasované góly a nepříliš přesvědčivý defenzivní výkon. Arsenal nevstoupil do osmifinále Evropské ligy ideálně, na půdě Sportingu sice uhrál cennou remízu 2:2, manažer Mikel Arteta (40) však spokojený nebyl. Španěl s neměnnou image zkritizoval své svěřence za inkasování "příliš mnoha jednoduchých gólů".

Už ve 22. minutě se Kanonýři v Portugalsku ujali vedení, když se po rohovém kopu prosadil přesnou hlavičkou William Saliba. O 12 minut později však stejnou standardní situaci využil také Sporting. Goncalo Inácio si našel centrovaný míč a srovnal na 1:1. Domácí krátce po začátku druhé půle převzali otěže zápasu, když lídra Premier League zaskočil Paulinho. Arsenal se však nenechal zahanbit a z Estádio José Alvalade si nakonec odvezl pro odvetu cenný výsledek 2:2.

Lodivod severolondýnského týmu měl však ke spokojenosti daleko. Není divu, však jeho svěřenci inkasovali po heroické ligové otočce s Bournemouthem (3:2) opět dvě branky. "Dostáváme příliš mnoho jednoduchých gólů. Mluvili jsme o důležitosti chování uvnitř boxu, a to zejména v soutěži, kde můžete rychle vypadnout," řekl novinářům Arteta.

"Dnes jsme nebránili dostatečně dobře. Musíme si počínat lépe," bylo jasné španělskému kouči, který vzápětí dodal: "Bylo tam i několik pozitiv. Ukázali jsme velkou odolnost, když jsme se vrátili do zápasu. Musíme mnohem lépe bránit v naší šestnáctce a v odvetě zvítězit."

Druhý osmifinálový zápas je na programu 16. března. Gunners před odvetou absolvují londýnské derby, v rámci Premier League vyzvou Fulham.

Více o zápasu Sporting – Arsenal