Denver ve šlágru NBA porazil oslabenou Minnesotu, Green si 42 body vyrovnal osobní rekord

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Denver ve šlágru NBA porazil oslabenou Minnesotu, Green si 42 body vyrovnal osobní rekord

Denver zvládl těžký duel na palubovce Minnesoty.
Denver zvládl těžký duel na palubovce Minnesoty.Profimedia
Basketbalisté Denveru zvítězili v šlágru NBA v hale Minnesoty 115:112 a v přímém souboji elitních týmů Západní konference si připsali důležité vítězství v boji o první příčku v tabulce. Tu nyní těsně drží Oklahoma City, jež sice ztrácí jednu výhru na Denver, ale má dva zápasy k dobru. Třetí Minnesota je jen o jedno vítězství pozadu.

Minnesota – Denver 112:115

Domácí Timberwolves šli do zápasu oslabení, protože k dlouhodobě zraněnému Karlu-Anthonymu Townsovi přibyl na marodku i druhý pivot základní sestavy Rudy Gobert. Hvězda mistrovského Denveru Nikola Jokič volnější prostor pod košem využil a zaznamenal 35 bodů a 16 doskoků. Nuggets vedli až o 18 bodů, ale Timberwolves se dokázali vrátit do zápasu a poslední čtvrtina byla velmi vyrovnaná.

Minnesota dokonce o čtyři body vedla, ale pak dal sedm bodů v řadě Michael Porter a Denver minutu a půl před koncem vedl o osm. Ani to ale domácí nepoložilo a třemi trojkami v poslední půlminutě vykřesali naději. Jenže čtvrtý pokus zpoza oblouku v poslední sekundě neproměnil Anthony Edwards, který po agresivním předriblování celého hřiště a zbourání obránce zůstal volný, ale minul. Domácí rozehrávač nicméně ve čtvrtém utkání za sebou nastřílel alespoň 30 bodů, k tomu přidal po osmi doskocích a asistencích.

"Jsem rád, že minul, protože proběhl skrz mě. Měl se pískat útočný faul. Ale naštěstí nedal. My ale tu koncovku také měli odehrát lépe," řekl Kentavious Caldwell-Pope z Denveru.

Další výsledky

Dallas zvítězil v texaském derby nad domácím San Antoniem 113:107. Kyrie Irving k tomu přispěl 28 body. Luka Dončič zaznamenal triple double za 18 bodů, 16 asistencí a 10 doskoků, ale trefil jen šest z 27 střel a teprve pošesté v kariéře měl úspěšnost střelby pod 25 procent. "Ne všechna vítězství jsou hezká, ale počítají se," prohlásil kouč Dallasu Jason Kidd.

Orlando rozhodlo duel s Charlotte už v první půli, kterou vyhrálo o 35 bodů, a poté už šetřilo síly. Hornets proto dokázali manko až 41 bodů snížit na konečných 92:112. Magic si výhrou zajistili jistotu minimálně předkola play off.

Při výhře Houstonu 137:114 nad Washingtonem si Jalen Green vyrovnal osobní rekord ziskem 42 bodů včetně sedmi trojek, přidal k tomu 10 doskoků. V 21 letech se stal nejmladším hráčem v historii soutěže s takovými čísly. Rockets vyhráli pošesté za sebou a dotírají na Golden State Warriors, kteří drží poslední postupové místo pro předkolo play off.

Kompletní výsledky NBA