Houston v NBA 12. výhru v řadě nepřidal, jeho sérii zastavil 47 body Dončič

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Houston v NBA 12. výhru v řadě nepřidal, jeho sérii zastavil 47 body Dončič
Luka Dončič nasázel 47 bodů.
Luka Dončič nasázel 47 bodů.Profimedia
Basketbalisté Houstonu po jedenácti výhrách v řadě podlehli v NBA Dallasu 107:125. Postaral se o to především hvězdný Slovinec Luka Dončič (25), který nastřílel 47 bodů a přidal 12 doskoků a sedm asistencí. Dallas vyhrál posedmé za sebou.

Houston ztrácí v Západní konferenci už dvě výhry na desáté Golden State Warriors, kteří zvítězili 117:113 nad San Antoniem. Tabulku vede Oklahoma City, která vyhrála 113:112 v New Yorku, když tři vteřiny před koncem zápas rozhodl Shai Gilgeous-Alexander.

Houston – Dallas 107:125

Houston měl nejlepší formu ze všech týmů v soutěži a dotíral na desátou příčku zajišťující účast v předkole play off. Jenže doma proti Dallasu byl bez šance. Už první čtvrtinu prohrál o 12 bodů, když Dončič dal sám 22 bodů, a Mavericks postupně navýšili vedení až na 29 bodů. Kyrie Irving nastřílel 24 bodů.

"Když se bavíme o nejlepších hráčích světa, tak jeden z nich dnes ukázal, proč mezi ně patří. Luka udal tón v útoku. Skvěle četl jejich obranu. Je to Picasso," ocenil Dončiče trenér Dallasu Jason Kidd. "Oni všechno přebírali, tak bylo na mně a Kyriem, abychom byli agresivní," řekl Dončič, který mimo jiné trefil devět trojek a upevnil si pozici nejlepšího střelce soutěže.

Charlotte – LA Clippers 118:130

Střelecky se v neděli blýskli také Paul George, který 41 body pomohl Los Angeles Clippers k výhře 130:118 nad Charlotte, a LeBron James. Devětatřicetiletý nejlepší střelec v historii ligy 40 body řídil vítězství Los Angeles Lakers na hřišti Brooklynu 116:104. Brooklyn nadále ztrácí pět výher na desátou příčku Východní konference, kterou drží Atlanta s českým reprezentantem Vítem Krejčím a je blízko postupu do předkola play off.

San Antonio – Golden State 113:117

K tomu se přiblížil i Golden State, který využil zaváhání Houstonu. Warriors sice nezačali dobře a prohrávali se San Antoniem už o 13 bodů, ale ve třetí čtvrtině zapnuli a dovedli zápas k důležité výhře. Stephen Curry k tomu pomohl 33 body. Spurs nestačilo ani 32 bodů hvězdného francouzského nováčka Victora Wembanyamy.

Livesport Daily #226: Krejčího comeback? Věřím, že bude nejlepší z Čechů v NBA, říká Alan Záruba
Livesport

New York – Oklahoma 112:113

Ve vyrovnaném boji o první místo na Západě má nyní navrch Oklahoma City, která zvítězila nad New Yorkem a osamostatnila se v čele. Využila zaváhání Minnesoty, která doma překvapivě podlehla Chicagu 101:109. Timberwolves klesli až na třetí místo za Denver, který vyhrál jasně 130:101 nad Clevelandem i díky triple doublu Nikoly Jokiče za 26 bodů, 18 doskoků a 16 asistencí.

Také Oklahomu City táhl za výhrou autor triple doublu. Shai Gilgeous-Alexander sice ke 13 doskokům a 12 asistencím přidal jen 19 bodů a nepotvrdil pozici třetího nejlepšího střelce soutěže, ale trefil tu nejdůležitější střelu. New York i díky 30 bodům Jalena Brunsona v závěru vedl, ale Gilgeous-Alexander se v posledních vteřinách uvolnil do rohu hřiště a z otočky zařídil Thunder vítězství.

Minnesota – Chicago 101:109

K porážce Minnesoty výrazně přispěl Alex Caruso, který v dresu Chicaga trefil sedm trojek a kromě 21 bodů také velmi dobře bránil Anthonyho Edwardse. Hvězda Timberwolves sice dala 22 bodů, ale potřebovala na to 20 střel a navíc ztratila šest míčů. "Je úžasné mít takového spoluhráče. Dnes nás táhl na obou koncích hřiště," ocenil Carusa DeMar DeRozan, který nastřílel 27 bodů.

Tabulka NBA