Lakers v NBA prožili druhou nejlepší první půli v historii, nasázeli 51 bodů za čtvrtinu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Lakers v NBA prožili druhou nejlepší první půli v historii, nasázeli 51 bodů za čtvrtinu

LeBron James byl u velkolepého představení Lakers.
LeBron James byl u velkolepého představení Lakers.Profimedia
Basketbalisté Los Angeles Lakers vyhráli v NBA nad New Orleans 139:122, když zápas rozhodli už v první půli. V té nastříleli 87 bodů, což je druhý nejvyšší počet bodů v klubové historii za úvodní dvě čtvrtiny. V roce 1987 dali ještě o dva body více. Výhru slaví i Boston, který doma zdolal Washington 133:129 a potvrdil tak první místo v soutěži. V Západní konferenci naopak nevyužil šanci posunout se na první místo tabulky Denver, který prohrál se Sacramentem 106:135.

LA Lakers – New Orleans 139:122

V první čtvrtině ještě New Orleans drželo s Lakers krok, jenže ve druhé části ofenziva Lakers explodovala a 51 body vyrovnala klubový rekord v počtu bodů za čtvrtinu. Mimo jiné k tomu pomohlo devět trojek. D'Angelo Russell z toho dal 16 bodů.

Lakers si tak vybudovali dvouciferné vedení a už nepustili New Orleans před sebe. Russell, o kterém se spekulovalo, že by mohl být vyměněn, nakonec nasbíral 30 bodů. Všichni hráči základní sestavy však měli přes 20 bodů. LeBron James k 21 bodům přidal i 14 asistencí.

Boston – Washington 133:129

Boston měl s Washingtonem nečekané starosti, ale přestože nakonec vyhrál nad druhým nejhorším týmem soutěže jen o čtyři body, měl koncovku pod kontrolou. Washington v poločase vedl, jenže ve třetí čtvrtině prohrál 16:36 a nabral dvouciferné manko. To se sice snažil v koncovce smazat a dotáhl se na čtyři body, ale Boston trestnými hody výhru uhájil. Jayson Tatum k tomu přispěl 35 body, Kristaps Porzingis přidal 34 bodů a 11 doskoků.

Sacramento – Denver 135:106

Sacramento dalo zapomenout na předchozí nepovedené výkony a zcela přehrálo favorizovaný Denver, když postupně vedlo až o 32 bodů. Domantas Sabonis k tomu přispěl 17 body, 17 doskoky a 10 asistencemi. Byl to pro něj už šestnáctý triple double sezony, čímž se dostal na první místo této statistiky před dnešního soupeře Nikolu Jokiče. Ten neodvrátil porážku ani 23 body.

Milwaukee – Charlotte 120:84

Aktuálně nejhorší formu v soutěži má Charlotte, které prohrálo už desátý zápas v řadě. S Milwaukee zcela propadlo a prohrálo 84:120. Jasno bylo už v poločase a ve druhé půli už Milwaukee mohlo šetřit své opory. Damian Lillard přesto nastřílel 26 bodů. Pro trenéra Bucks Doca Riverse to bylo už 1099. vítězství kariéry v základní části, čímž se dostal na osmé místo historické tabulky trenérů před Larryho Browna.

"Trenér nás namotivoval a soupeře jsme předčili naší fyzičností. Chtěl po nás, ať ukážeme, jaký jsme tým. Tak jsme to ukázali," řekl Lillard. Philadelphia se bez zraněného Joela Embiida dál trápí a prohrála s Atlantou 121:127. Nepomohly ani nové posily Buddy Hield a Cameron Payne, kteří dali shodně po 20 bodech. Atlantu táhl Trae Young s 37 body a 12 asistencemi.

Další zápasy NBA