Utrápený výkon Realu. Vlastní gól, neproměněná penalta a prohra na Mallorce

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Utrápený výkon Realu. Vlastní gól, neproměněná penalta a prohra na Mallorce

Aktualizováno
Real Madrid se na hřišti Mallorky pořádně trápil.
Real Madrid se na hřišti Mallorky pořádně trápil.AFP
Fotbalisté Realu Madrid překvapivě prohráli ve 20. kole La Ligy na hřišti Mallorky 0:1. Rozhodl vlastní gól Nacha Fernándeze (33) v úvodu, obhájci titulu po změně stran nedali penaltu a ztrácejí z druhého místa osm bodů na Barcelonu, která večer porazila Sevillu 3:0.

Mallorca – Real Madrid 1:0

Pro Los Blancos byl výsledek o to smutnější, že se již při rozcvičce přidal na už tak rozsáhlou marodku Thibaut Courtois. Smůla hostů pokračovala i v průběhu duelu, ve 13. minutě totiž vsítil vlastní gól Nacho Fernández. Na to favorit nedokázal zareagovat, a to i kvůli neproměněné penaltě Marca Asensia ze druhé půle. Ztráta obhájce titulu na čelo tak může po tomto kole narůst na osm bodů, již brzy mu navíc do kalendáře přibyde mistrovství světa klubů a Liga mistrů.

Girona – Valencia 1:0

Domácí celek, který se v předchozích dvou ligových kláních neradoval ze vstřeleného gólu, otevřel skóre v 64. minutě, kdy se trefil Borja García. Jelikož šlo o jediný přesný zásah zápasu, hosté si do kolonky proher zapsali další čárku. Formu Netopýrů tak nezlepšil ani odchod trenéra a v šesti duelech odehraných po zimní přestávce získali jediný bod.

Real Sociedad – Valladolid 0:1

Jediný gól hostů stejně jako v minulém klání s Valencií vstřelil střídající Cyle Larin, zkušený Kanaďan, který do Španělska zamířil z belgických Brugg. Albivioletas se díky dvěma po sobě jdoucím výhrám výrazně posunuli tabulkou vzhůru. Baskové naopak přišli o sedmizápasovou sérii bez porážky, a nedostali tak pod výraznější tlak průběžně druhý Real Madrid, jenž v průběhu odpoledne prohrál na Mallorce.

Barcelona – Sevilla 3:0

Obranný blok Rojiblancos jako první překonal až v 58. minutě veterán Jordi Alba, jenž by nebýt zranění Alejandra Baldého nejspíš ani nefiguroval v základní sestavě. Barcu ale může mrzet ztráta kapitána Sergia Busquetse, který se na hřišti pomalu ani nerozkoukal a už po osmi minutách musel střídat.

Tabulka La Ligy.
Tabulka La Ligy.Livesport