Boloňa přemohla Spezii 2:0, zářil Orsolini. Salernitana má první výhru od října

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Boloňa přemohla Spezii 2:0, zářil Orsolini. Salernitana má první výhru od října

Aktualizováno
Riccardo Orsolini z Boloni si v zápase proti Spezii připsal gól a asistenci.
Riccardo Orsolini z Boloni si v zápase proti Spezii připsal gól a asistenci.AFP
Boloňa i bez zraněného Marka Arnautoviče (33) porazila doma ve 20. kole Serie A Spezii 2:0 a prodloužila ligovou sérii neporazitelnosti s tímto soupeřem. Vidět byl zejména Riccardo Orsolini (26), jenž si připsal gól a asistenci. Vítězství slaví i Salernitana, která vydolovala tři body na hřišti Lecce a slaví první triumf od konce října, kdy obrala o tři body Lazio.

Boloňa – Spezia 2:0

Úvodní minuty jasně opanovali hráči v červenomodrých dresech. Zatažená obrana Spezie ale nepřipustila větší ohrožení brány Bartolomieje Dragowského. Komplikace pro hostující tým přišla v 18. minutě, kdy kvůli zranění musel opustit hrací plochu středopolař Viktor Kovalenko. A byl to právě jeho nástupce Daniel Maldini, který po minutě na hřišti jako první vážně ohrozil branku soupeře.

Domácí na sebe v soupeřově vápně upozornili až 10 minut před koncem první půle, kdy Dragowski vytáhl perfektní zákrok proti střele Joshuy Zirkzeeho. Při další šanci už ale musel vousatý strážce kapitulovat, jelikož se po následném rohu ve vápně nejlépe zorientoval rakouský obránce Stefan Posch a zavěsil míč těsně pod břevno. V závěru poločasu mohl z dorážky vyrovnat Emmanuel Gyasi, jeho ránu z úhlu ale fantasticky zastavil Lukasz Skorupski.

Statistiky zápasu Boloňa – Spezia
Statistiky zápasu Boloňa – SpeziaOpta by Stats Perform

Ani úvod druhého dějství nenabídl příliš atraktivní podívanou. Mírně více ze hry měli stále Rossoblu, jejich cílem však bylo zejména neztratit míč a bránit hubený náskok. S přibývajícím časem začínali více hrozit i hosté. Možnost vyrovnat měli po rohovém kopu v 69. minutě, jenže pokus útočníka Spezie mířil přímo do náruče Skorupského.

Z následného rychlého protiútoku potom zahrozil Orsolini, proti jeho střele se ale blýsknul Dragowski. Italský záložník ale dostal v 77. minutě druhý pokus a tentokrát byl při svém samostatném úniku neomylný.

Lecce – Salernitana 1:2

Do první příležitosti se v páté minutě dostali hosté a hned z toho byla úvodní branka. K odraženému balonu se dostal Boulaye Dia, jenž se zpoza vápna střelou z první trefil přesně k levé tyči. Žlutočervení mohli odpovědět po rohovém kopu, Samuel Umtiti však hlavičkoval vedle. Nevyužitá šance ho mohla mrzet dvojnásobně, jelikož se ve 20. minutě podruhé radoval celek ze Salerna.

Dobře hrající Dia přihrál do vápna na Tonnyho Vilhenu, který si se zakončením poradil bez větších problémů. O tři minuty později se již dočkali gólové radosti i domácí. Levý bek Giuseppe Pezzella poslal z levé strany přízemní pas, který si v pokutovém území našel Gabriel Strefezza a snížil.

Statistiky zápasu Lecce – Salernitana
Statistiky zápasu Lecce – SalernitanaOpta by Stats Perform

Druhý poločas začal sérií zajímavých momentů na obou stranách, žádná situace však ke změně skóre nevedla. V 64. minutě se k exekuci přímého kopu z větší vzdálenosti postavil střelec druhé branky Vilhena, proti jehož ráně musel dobrý zákrok vytáhnout Wladimiro Falcone.

Spád hry postupně opadal, díky čemuž se Lecce již k přílišnému ohrožení brány nedostávalo. Fotbalisté Salernitany se ještě snažili ohrozit obranu soupeře, který musel hru více otevřít, ani to však na výsledku již nic nezměnilo.

Aktuální tabulka Serie A
Aktuální tabulka Serie ALivesport