Boston – Detroit 5:1. Třemi body zazářil Pastrňák, hlavní hvězdou uzdravený Marchand

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Boston – Detroit 5:1. Třemi body zazářil Pastrňák, hlavní hvězdou uzdravený Marchand
Pastrňák s Marchandem zařídili další výhru Bostonu.
Pastrňák s Marchandem zařídili další výhru Bostonu.Profimedia
Z pohledu českého fanouška ovládl velmi prestižní duel NHL mezi Bostonem a Detroitem domácí celek, který i díky brance a dvěma asistencím Davida Pastrňáka (26) vyhrál 5:1. U jediné branky hostů asistoval Filip Hronek (24). Hlavní hvězdou zápasu byl Brad Marchand (34), který kvůli zranění nastoupil poprvé v sezoně a hned zazářil dvěma góly a asistencí.

Pastrňák všechny tři body posbíral v přesilovkách. Poprvé se do statistik zapsal v půlce druhé třetiny, kdy byl na začátku akce, již gólem zakončil navrátilec po zranění Brad Marchand. Také podruhé připravil gól pro zkušené kanadské křídlo, jež návrat na led ozdobilo dvěma trefami a asistencí.

"Je skvělé vrátit se do takto rozjetého týmu. Je příjemné být opět jeho součástí. Byla to dlouhá cesta, ale jsem rád, že jsem se vrátil a hned jsem, dokázal pomoct k výhře," řekl Marchand, jenž nehrál od květnové operace kyčle.

Šestého gólu v sezoně se Pastrňák dočkal v čase 44:34, kdy na svém typickém místě na vrcholku levého kruhu zaklekl do střely a uzavřel skóre zápasu na konečných 5:1.

Havířovský rodák kromě šesti branek zaznamenal také devět asistencí a má tak na kontě stejně bodů jako nejproduktivnější hráč soutěže Connor McDavid a jeho spoluhráč z Edmontonu Leon Draisaitl. Kanadský fenomén je v čele bodovámí kvůli více nastříleným brankám.

Kromě Pastrňáka pomohl Bostonu k výhře také Tomáš Nosek. Pardubický rodák připravil gól pro Craiga Smitha a získal první bod v novém ročníku.

U jediné branky Detroitu byl Filip Hronek, jenž v závěru druhé třetiny asistoval u kontaktní branky Adama Erneho na 1:2. Boston ale snahu Red Wings o vyrovnání v úvodu třetí části utnul třemi zásahy v rozmezí necelých dvou minut a došel si pro sedmou výhru z úvodních osmi zápasů. Detroit prohrál podruhé za sebou.

Nejproduktivnější hráč Detroitu Dominik Kubalík se neprosadil poprvé po pěti zápasech a zůstal na deseti bodech. Bostonský David Krejčí po střetu s Michaelem Rasmussenem utkání nedohrál a podle trenéra Jima Montgomeryho vynechá příští zápas v Columbusu.

Přehled zápasu Boston – Detroit