Boston – Detroit v číslech. Kubalík má proti Bruins nulu, Pastrňák není moc na ledě

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Boston – Detroit v číslech. Kubalík má proti Bruins nulu, Pastrňák není moc na ledě
David Pastrňák nasbíral v sezoně už 12 bodů, třebaže v pořadí stráveného času na ledě uzavírá první stovku hráčů NHL.
David Pastrňák nasbíral v sezoně už 12 bodů, třebaže v pořadí stráveného času na ledě uzavírá první stovku hráčů NHL.Profimedia
Noční duel Bostonu s Detroitem bude šlágrem nejen z českého pohledu, ale i pro celou NHL. Vždyť Bruins jsou dosud nejlepším týmem sezony, vládnou jí (také díky Davidu Pastrňákovi) v mnoha ohledech. Jestli se však černožlutým v poslední době proti někomu nedaří, jsou to právě Red Wings.

Vzájemná bilance v lize

Celková

Boston – Detroit    611   254   95   5   257   1851:1820

Posledních 10 zápasů

Boston – Detroit                 3    0    1      6        28:30

Pozn.: Čísla ve sloupcích znamenají (z pohledu Bostonu) výhry, remízy, prohry v prodloužení a prohry.

Oba kluby proti sobě jako členové Original Six (šestice tvořící v letech 1942 až 1967 kompletní startovní pole NHL) odehrály přes 600 utkání, přehled jejich vzájemných bitev by vydal na mnohodílný svazek encyklopedií. I po té obrovské záplavě mačů jsou oba rivalové téměř vyrovnaní, Red Wings jsou i díky nedávným výsledkům lepší o pouhá tři vítězství.

Dlouhodobá forma

Boston

Nejlepší tým celé NHL. Lídr Východní konference zatím posbíral stejně bodů jako na západě Las Vegas, ale má vyšší procentuální bodový zisk (85,7 %).

Poslední zápasy Bostonu
Poslední zápasy BostonuFlashscore

Detroit

Je jedním ze čtyř týmů, které v novém ročníku ligy zatím ztratily v základní hrací době jediný zápas (Boston taktéž). Z posledních čtyř duelů ovšem vyhrál jen jednou.

Poslední zápasy Detroitu
Poslední zápasy DetroituFlashscore

Útok

Boston

Opět – má ho nejlepší v lize (spolu s Pittsburghem). Aktuálně drží průměr 4,14 gólu na zápas, ovšem v minulých třech svých vystoupeních na něj nedosáhl ani v jednom případě.

Detroit

V pěti ze šesti dosud odehraných duelů skóroval jako první. Celkově má co se týče vstřelených branek srovnatelná čísla jako druhé týmy konferencí Calgary a Carolina.

Obrana

Boston

Výborné oslabení, skvělý gólman. Bruins sice byli ve třech duelech přestříleni soupeřem, žádný z nich ale neprohráli, všechno byla vítězství. V NHL jsou v tomhle výjimkou.

Detroit

Pozoruhodný jev: Red Wings inkasovali víc branek při vlastní přesilovce (dva) než v oslabení (jeden). V něm patří ke špičce v lize.

Disciplína

Boston

Jako jediný v lize dosud čelil třikrát dvojnásobnému oslabení tří proti pěti a pokaždé se ubránili. V Connoru Cliftonovi má jednoho z nejvylučovanějších hráčů soutěže.

Detroit

Ve stovce hráčů s nejvíce trestnými minutami mají jediného zástupce! Red Wings jsou aktuálně čtvrtým nejméně vylučovaným celkem ligy.

Tři hráči ve formě

Boston

David PastrňákVíc bodů než on (12) v sezoně nikdo nemá. Přitom v pořadí podle stráveného času na ledě uzavírá první stovku! Druhý celkově v počtu pokusů na branku (42).

Linus UllmarkBilance švédského brankáře v sezoně je tak strohá, jak by si přál každý trenér – pět startů, pět vítězství. A to se přitom nenudí, šel na něj šestý nejvyšší počet střel ze všech.

David KrejčíJako by ani nebyl rok uklizený v Olomouci. Souhra s Pastrňákem funguje jako předtím, je druhým nejproduktivnějším hráčem týmu (8 bodů), celkově balancuje na hraně elitní třicítky.

Detroit

Dominik KubalíkSkvostná posila! Vlastně nejlepší za posledních 30 let. Od příchodu legendárního zadáka Paula Coffeyho neměl v týmu nikdo lepší bilanci v úvodních šesti duelech než on (4+6).

Dylan LarkinJeden z nejproduktivnějších centrů ligy má zajímavou přednost. Nejenže se v minulých pěti utkáních trefil čtyřikrát, ale poslední tři zásahy stihl nejpozději do 11. minuty zápasu.

Filip Hronek: Sice naposledy přerušil svou sérii čtyř duelů s bodem, pořád však zůstává základním článkem přesilovky týmu. Ze zadáků Red Wings je v ní nejproduktivnější (tři body).

Z databanky Livesportu

Bostonský útočník Tomáš Nosek odehrál v dresu Detroitu své první zápasy v NHL, v jeho dresu se v březnu 2017 dočkal i své první trefy v soutěži. Za první tým odehrál za dvě sezony pouhých 17 zápasů, prorazil až po výměně do Las Vegas.

Teď už je to technicky nemožné, ale v dobách, kdy NHL hrálo jen šest týmů, se oba kluby dvakrát utkaly ve finále o Stanleyův pohár. A Boston se v roce 1941 stal prvním klubem v historii, který zvítězil 4:0 na zápasy. Dva roky nato mu to Detroit vrátil stejným výsledkem.

Bruins jsou jedním ze dvou klubů NHL (spolu s Minnesotou), proti nimž ještě Dominik Kubalík nebodoval. Naopak střelecky se mu nejvíc dařilo proti jeho současnému zaměstnavateli. Detroitu nasázel ve 12 zápasech sedm branek.

Více o zápasu Boston – Detroit