Brazílie zná jméno nového reprezentačního trenéra, fotbalisty povede Dorival Júnior

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Brazílie zná jméno nového reprezentačního trenéra, fotbalisty povede Dorival Júnior
Dorival Júnior je novým šéfem střídačky.
Dorival Júnior je novým šéfem střídačky.Reuters
Trenérem brazilské fotbalové reprezentace byl podle očekávání jmenován Dorival Júnior. Jednašedesátiletý kouč nahradí odvolaného Fernanda Dinize a skončí na lavičce Sao Paula.

Brazilská fotbalová konfederace potvrdila Dorivalovo jmenování v prohlášení s tím, že kouč bude oficiálně představen v sídle svazu ve čtvrtek. Diniz byl kvůli špatným výsledkům odvolán minulý týden.

Dorival před loňským příchodem do Sao Paula dovedl v roce 2022 Flamengo k triumfu v Poháru osvoboditelů a Brazilském poháru. Předtím trénoval jiné slavné brazilské týmy Atlético Mineiro, Athletico Paranaense, Internacional, Vasco da Gama, Fluminense či Palmeiras.

Plán národního týmu.
Plán národního týmu.Livesport

U pětinásobných mistrů světa je Dorival třetím trenérem od prosince 2022, kdy po MS v Kataru skončil Tite. Jeho nástupci oficiálně v roli dočasných koučů Ramon Menezes a Diniz vydrželi ve funkcích každý zhruba jen půl roku.

Brazílie prohrála v kvalifikaci o postup na MS 2026 minulé tři zápasy a v tabulce jí po šesti zápasech patří až šesté místo, jež jako poslední zajišťuje přímý postup na šampionát.