Brněnský Furch si dobře postavil tyčky a užil si vítězný návrat do O2 areny

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Brněnský Furch si dobře postavil tyčky a užil si vítězný návrat do O2 areny
Dominik Furch dostal na Spartě dva góly, na vítězství Komety to ale stačilo.
Dominik Furch dostal na Spartě dva góly, na vítězství Komety to ale stačilo.Profimedia
Vítězný návrat do O2 areny, kde v minulosti oblékal dres Slavie, prožil při utkání Sparty s Brnem brankář Komety Dominik Furch (32). Naposledy zde nastoupil v únoru 2015, kdy při porážce slávistů 0:4 s Mladou Boleslaví čtyřikrát inkasoval a byl střídán. V pátek byl však pro svůj tým klíčovou oporou a vychytal cenné vítězství 3:2.

"Ten poslední zápas s Boleslaví mi popravdě v paměti vůbec nenaskakuje, já si spíš pamatuju na ten to první utkání, co jsem tady měl možnost chytat za Slavii v sedmnácti letech v duelu s Vítkovicemi. A ten byl vítězný, takže ten si pamatuju určitě lépe. Stejně tak, když se tady udělal titul a co tady bylo za hráče, na to člověk rád vzpomíná," pousmál se Furch v rozhovoru s novináři.

"Už je to všechno ale pár let. Minulou sezonu jsem tady byl během toho krátkého angažmá v Plzni a i když jsem nechytal, byl to přece jen zvláštní pocit v tom sparťanském prostředí. Teď už jsem ale věděl, do čeho jdu. A ten návrat se povedl. Byl vítězný, takže parádní. Bylo tam dost zákroků, docela jsem se zapotil, měl jsem i dobře postavené tyčky, takže krásný pocit."

K výhře dopomohl 36 úspěšnými zákroky. "Zdálo se mi, že těch zákroků bylo vážně hodně, ale tady v O2 areně je dobře známo, že je tady vážně teplo, tím spíš, když přijde třináct tisíc diváků, o to se vše ještě násobí, takže jsem se na to snažil už od včerejška připravit a zavodnit, trošku více pít, aby člověk nebyl dehydratovaný a nedostával křeče. To vedro je tady ale neskutečné, když k tomu čelíte ještě kvalitnímu soupeři, ta únava přichází," nezastíral Furch.

Těšit ho mohly i dva vítězné minisouboje s domácím kapitánem Michalem Řepíkem, jenž mohl zkraje utkání dostat Spartu do vedení, ve třetím dějství pak snížit na 2:3. "Jeden ten nájezd jsem chytil, druhý nevím jistě, zda jsem to líznul, ale puk skončil každopádně vedle. Góly z toho nebyly, takže to určitě potěší, navíc v důležitých chvílích toho zápasu," uvedl Furch.

Statistiky zápasu Sparta – Brno
Statistiky zápasu Sparta – BrnoFlashscore

Ačkoliv byl v posledních letech zvyklý na to, že odchytá velké porce zápasů, v této sezoně se zatím prostřídává s Markem Čiliakem. "Bavíme se s trenérem gólmanů a řešíme nějaký plán ohledně nasazování brankářů. Každý chce chytat co nejvíce zápasů, ale jsem tady proto, abych pomohl týmu. A myslím, že to není od věci, když se ten celkový zápřah rozprostře do dvou gólmanů. Pak budou alespoň oba plně připravení. A zatím to funguje," konstatoval Furch.

Brno je na vítězné vlně. V pátek přidalo čtvrtou výhru v řadě a během úspěšné šňůry ztratilo jediný bod. "Byly to tři výhry proti lídrům tabulky, k tomu teď výhra na Spartě proti papírovému favoritovi soutěže, takže jsou to cenná vítězství, jen je teď třeba to taky potvrdit v neděli v Karlových Varech, aby tyhle výkony nepřišly vniveč," zdůraznil Furch.