Kometa zdolala Vítkovice, Sparta prohrála v Hradci. Plzeň i Litvínov padly po nájezdech

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Kometa zdolala Vítkovice, Sparta prohrála v Hradci. Plzeň i Litvínov padly po nájezdech

Aktualizováno
Brněnský Jan Ščotka v souboji s Petrem Chlánem z Vítkovic.
Brněnský Jan Ščotka v souboji s Petrem Chlánem z Vítkovic.Profimedia
Brněnská Kometa přetlačila ve 12. kole extraligy Vítkovice 2:1 a vyhrála čtvrtý domácí duel za sebou, totožným výsledkem zdolalo Kladno České Budějovice. Hradec Králové doma po velkém boji zvítězil nad Spartou 3:2. Plzeň hrála doma s Mladou Boleslaví po 60 minutách 1:1, bod navíc vytěžili hosté až po samostatných nájezdech. Na ty došlo i v Litvínově, kde bitvu brankářů rozsekl až pardubický Tomáš Zohorna, a do třetice i v Liberci, který nakonec nestačil na Karlovy Vary.

Oba góly Komety dal Radek Koblížek, za hosty snižoval ve třetí třetině Peter Krieger. Brno tak porazilo ve třetím duelu po sobě tým, který v den zápasu aktuálně vedl tabulku – v minulém kole sesadila z čela Olomouc a předtím Pardubice. Ostravané neuspěli po třech předchozích vítězných vystoupeních.

Velkým tématem zápasu byl návrat Petera Muellera na brněnský led. Americký útočník působil v Kometě čtyři roky, v sezoně 2020/21 opanoval jako první cizinec kanadské bodování extraligy a po letošním letním přestupu do Vítkovic hrál dnes poprvé proti bývalým spoluhráčům. Na ledě strávil téměř 24 minut, čtyřikrát vystřelil na branku a asistencí se podílel na jediném gólu svého týmu.

Po zápase sklidil ovace brněnského publika, které na čtyři společné roky nezapomnělo. "V Brně byli vždycky vášniví fanoušci, bylo to od nich moc hezké, jak mi zatleskali," řekl Mueller a jako rozhodující faktor utkání označil výkon brněnského gólmana Dominika Furcha: "Měli jsme spoustu šancí, ale on skoro vše pochytal. Připravil nás o možnost bodovat."

Statistiky utkání Brno – Vítkovice

Kladno v souboji trápících se týmů porazilo České Budějovice 2:1 a ukončilo sérii šesti porážek. Motor neuspěl podeváté za sebou a klesl na předposlední místo tabulky. Rytíři zápas rozhodli dvěma góly v přesilových hrách. Vítěznou branku dal Adam Brodecki, jenž se trefil v soutěži poprvé.

Statistiky utkání Kladno – České Budějovice

Královéhradecký Mountfield na domácím ledě poprvé od prosince 2019 porazil Spartu. Soupeř sice dokázal vyrovnat nepříznivý stav 0:2, ale na branku Kellyho Klímy z 52. minuty už odpověď nenašel. Pražané tak vyšli naprázdno podruhé za sebou.

Statistiky utkání Mountfield HK – Sparta

V Plzni se v první třetině ujali vedení Indiáni díky trefě Sebastiána Maláta, ale hrdinou zápasu se stal boleslavský útočník Pavel Kousal. Ve druhé části vyrovnal a pak v sedmé sérii rozhodl i nájezdy. Boleslavští tak zapsali třetí výhru z posledních čtyř venkovních utkání.

Statistiky utkání Plzeň – Mladá Boleslav

Karlovy Vary vyhrály čtvrtý z posledních pěti zápasů, když zvítězily na ledě Liberce 4:3 také po nájezdech. Energie tak zvládla páté ze sedmi vystoupení v arénách soupeřů. Liberec bodoval i v 11. utkání v sezoně, podruhé za sebou však nezvládl nájezdy a v tabulce je pátý. Bílí Tygři měli na dosah třetí tříbodové vítězství v ročníku, v čase 59:27 však při závěrečné power play vyrovnal hostující Tomáš Bartejs a v nájezdech vystřelil Energii bod navíc Jiří Černoch.

Statistiky utkání Liberec – Karlovy Vary

Litvínov podlehl pardubickému Dynamu 0:1 rovněž až po nájezdech. Boj na severu Čech ozdobila především přehlídka skvělých zákroků obou brankářů Mateje Tomka a Dominika Frodla. Bezbrankové utkání nerozhodlo ani prodloužení. Vítěznou branku v samostatných nájezdech vstřelil hostující útočník Zohorna. Díky dvoubodovému vítězství se Dynamo vyhouplo do čela tabulky.

Statistiky utkání Litvínov – Pardubice

Aktuální tabulka extraligy
Aktuální tabulka extraligyFlashscore