Chance liga má nového lídra, Poruba po výhře nad Šumperkem vede. Slavia stále na dně

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Chance liga má nového lídra, Poruba po výhře nad Šumperkem vede. Slavia stále na dně
Poruba je ligovém lídrem. (archivní foto)
Poruba je ligovém lídrem. (archivní foto)
Profimedia
Hokejisté Poruby vyhráli ve 12. kole první ligy na ledě předposledního Šumperku 5:2 a posunuli se do čela tabulky o skóre před Třebíč. Ta vyhrála v Litoměřicích 4:3 až po samostatných nájezdech. Zlín, který sestoupil z extraligy, po sérii čtyř výher neuspěl a podlehl doma Frýdku-Místku 0:4. Poslední zůstává pražská Slavia, která po odvolání trenéra Jiřího Vebra nezabrala a prohrála ve Vsetíně 0:4.

Poruba počtvrté za sebou naplno bodovala a vyhrála sedmý z uplynulých osmi duelů. V čase 3:05 otevřeli Ostravané skóre díky Jakubu Šlahařovi, po 88 sekundách zvýšil Tomáš Šoustal a ve 12. minutě upravil na 3:0 Aaron Berisha, který po 138 sekundách druhé části skóroval v přesilové hře znova. V úvodu závěrečného dějství přidal další branku domácích Vojtěch Střondala, domácí zmírnili prohru díky Davidu Bartošovi a Patriku Čermákovi.

Statistiky utkání Šumperk - Poruba

Třebíč venku potřetí za sebou a celkově pošesté ze sedmi duelů vyšla naprázdno. V Litoměřicích padlo pět branek ve druhé třetině. Jako první se po jejím začátku zapsal mezi střelce domácí Josef Slavíček, odpověděl Martin Dočekal a vzápětí opět vedli domácí díky Tomáš Gumanovi. Potom v přesilovce opět skóroval Dočekal a v čase 31:43 za Stadion Matěj Zabloudil. Ve 46. minutě vynutil prodloužení Ladislav Bittner a v rozstřelu rozhodl v šesté sérii Lukáš Forman.

Statistiky utkání Litoměřice - Třebíč

Zlín ve dvanáctém duelu v sezoně pošesté prohrál. Doma to pro Berany byl čtvrtá porážka ze šesti utkání. V 16. minutě Frýdek-Místek proměnil přesilovou hru díky Michalu Hoťkovi a před polovinou utkání zvýšil Vojtech Zeleňák. V závěru ještě skórovali Jonáš Jobánek a Michal Ramik. Brankář Vojtěch Mokry poprvé v sezoně udržel čisté konto.

Statistiky utkání Zlín - Frýdek-Místek

Vsetín po sérii pěti porážek nedovolil Slavii odpoutat se ode dna. Tým Pražanů společně s dosavadními Veberovými spolupracovníky Pavlem Kolaříkem a Romanem Málkem vedl jako dočasný trenér sportovní manažer Jaroslav Bednář. V 9. minutě Slavia prohrávala po gólu Pavla Klhůfka a ve třetí třetině skórovali Pavel Jenyš, v přesilovce Peter Lichanec a Luboš Rob. Ruský gólman Maxim Žukov vychytal druhou nulu v ročníku.

Poslední utkání hokejové Slavie
Flashscore

Statistiky utkání Vsetín - Slavia

Obhájce triumfu v první lize Jihlava zdolala v Jindřichově Hradci Pardubice B 3:2 a po sérii tří porážek potřetí v řadě vyhrála. Duklu dostal v čase 4:33 do vedení Patrik Miškář, v polovině úvodní části vyrovnal obránce Jan Zdráhal, ale ve 32. minutě vrátil Jihlavě vedení Petr Beránek. Ve třetí třetině získal Dukle dvoubrankový náskok Jiří Fronk a v 54. minutě zkorigoval výsledek v početní výhodě bek Martin Bučko.

Statistiky utkání Jihlava - Pardubice B

Přerov vyhrál v derby na ledě Prostějova 3:2 v prodloužení. Vedl díky gólu Antonína Pechance, ale brankami ve 20. a 23. minutě otočil stav David Ostřížek. V polovině třetí třetiny poslal zápas do nastavení Jakub Kubeš a po 87 sekundách prodloužení otočil výsledek Matouš Kratochvil.

Statistiky utkání Prostějov - Přerov

Duel Sokolova s Kolínem byl z důvodu nemocí a zranění v týmu hostů odložen.

Tabulka Chance ligy