Do čela první ligy se dostala Třebíč, Vsetín počtvrté za sebou prohrál a je čtvrtý

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Do čela první ligy se dostala Třebíč, Vsetín počtvrté za sebou prohrál a je čtvrtý
Do čela první ligy se dostala Třebíč, Vsetín počtvrté za sebou prohrál a je čtvrtý
Do čela první ligy se dostala Třebíč, Vsetín počtvrté za sebou prohrál a je čtvrtýHS Třebíč
Hokejisté Vsetína podlehli v 9. kole první ligy Litoměřicím 3:7, počtvrté za sebou prohráli a klesli z prvního na čtvrté místo. Do čela se dostala Třebíč, která v derby celků z Vysočiny porazila doma Jihlavu 4:1. Na druhé místo se posunula Poruba, která vyhrála v Kolíně 6:4. Z druhé pozice na třetí klesl Přerov, který na vlastním ledě prohrál se Zlínem 1:2 v prodloužení.

Třebíč vyhrála i pátý domácí zápas v ročníku. Před 2813 diváky otevřel skóre ve 13. minutě Martin Dočekal. V čase 27:41 sice za Duklu vyrovnal Filip Dundáček, ale v 35. minutě vrátil domácím náskok Ladislav Bittner, který se ještě v závěru utkání zapsal mezi střelce znovu. Při power play zamířil do prázdné branky. Výsledek ještě pečetil David Michálek.

Poruba dosáhla na pátou výhru z posledních šesti duelů. Domácí Kolín vedl 2:0, potom za stavu 2:3 a 3:4 dvakrát srovnal krok. Ve 47. minutě ale rozhodl Jiří Brodek a výsledek pojistil Tomáš Vildumetz. Tři body za gól a dvě asistence si za vítěze připsal Jakub Šlahař. Kozlové ve třetím duelu za sebou vyšli naprázdno.

Přerov i v osmém zápase v ročníku bodoval, ale prohrál potřetí z posledních čtyř zápasů. Zlín naopak po sérii čtyř porážek podruhé za sebou zvítězil. Berany, který se po sestupu z extraligy start sezony v druhé nejvyšší sezony nevyšel, dostal po 15 sekundách druhé třetiny do vedení Petr Mrázek. V 37. minutě vyrovnal Tomáš Doležal. V čase 62:08 rozuzlil utkání Pavel Sedláček.

Výsledky 9. kola Chance ligy
Výsledky 9. kola Chance ligyFlashscore

Vsetín po úvodní sérii pěti zápasů bez ztráty bodu počtvrté za sebou nebodoval. Vítěz základní části minulé sezony Litoměřice doma po prvních třech porážkách podruhé v řadě zvítězil. Čtyřmi body za dvě branky a stejný počet asistencí k tomu přispěl Josef Jícha a dva góly a jednu přihrávku si připsal Lukáš Válek. Valachy trápí rozsáhlá marodka a odložili si kvůli ní pondělní domácí duel s Přerovem.

Třetí výhru z uplynulých sedmi zápasů oslavila Slavia, která porazila Šumperk 5:0 a uspěla potřetí za sebou v domácím prostředí. Mezi 10. a 17. minutou Pražanům získali vedení 3:0 Tomáš Knotek, který využil přesilovou hru, Michal Simon a Vladimír Růžička. Ve třetí třetině se ještě prosadil ve vlastním oslabení Jan Kern a výsledek dovršil Lukáš Strnad.

Čtvrté vítězství za sebou oslavil Prostějov, který vyhrál nad Sokolovem 5:2. Všech pět gólů dal ve druhé třetiny a čtyřikrát se prosadil v přesilovce po vyloučení Ondřeje Jurčíka na pět minut a do konce utkání. Třemi body za dvě trefy a jednu asistenci se zaskvěl Filip Jansa.

Frýdek-Místek nenavázal na poslední tři výhry, přestože vedl doma nad Pardubicemi B 2:0. Nakonec prohrál 2:3 a rozhodl o tom ve 49. minutě Lukáš Endál.

Tabulka Chance ligy k 8. 10. 2022
Tabulka Chance ligy k 8. 10. 2022Flashscore