Co neminout před startem French Open: České naděje, setkání hrajících legend i rozlučka Nadala

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Co neminout před startem French Open: České naděje, setkání hrajících legend i rozlučka Nadala

Kdo ovládne letošní ročník Roland Garros?
Kdo ovládne letošní ročník Roland Garros?Profimedia
Fanoušky tenisu od neděle opět čeká spousta zábavy, v Paříži se totiž naplno rozběhne druhý grandslam sezony – Roland Garros. Jak to vypadá s šancemi českých zástupců? Kdo jsou největší favorité na celkový triumf? A jak dopadne rozlučka Rafaela Nadala s French Open? Nejen na tyto otázky přinášejí před startem prestižního turnaje odpovědi Livesport Zprávy.

Redakce Livesport Zpráv věnuje antukovému grandslamu v Paříži speciální pozornost. Abyste se v informacích zorientovali, využijte tento speciální rozcestník.

České barvy bude na French Open z mužů hájit jen Macháč, Nadala čeká šlágr se Zverevem

V neděli startuje hlavní soutěž antukového grandslamu French Open. Nasazenou jedničkou bude světová jednička, jeden z největších favoritů a obhájce titulu Novak Djokovič. Mezi další hlavní adepty na triumf patří Carlos Alcaraz, Jannik Sinner a Alexander Zverev, který v prvním kole vyzve rekordmana turnaje Rafaela Nadala, jenž se nejspíše antukového majoru zúčastní naposledy. České barvy bude v hlavní fázi reprezentovat pouze Tomáš Macháč.

Nadala hned na úvod čeká náročný duel se Zverevem.
Nadala hned na úvod čeká náročný duel se Zverevem.Profimedia

Úřadující šampionka Šwiateková je favoritkou French Open, Nosková má šanci na čtvrtfinále

Herní pole mezi ženami vede světová jednička, trojnásobná šampionka a vítězka posledních dvou ročníků Iga Šwiateková. Mezi další největší favoritky se řadí Aryna Sabalenková, Coco Gauffová a Jelena Rybakinová. V hlavní soutěži se představí šest českých zástupkyň. Ve třetím kole mohou změřit síly Markéta Vondroušová a Kateřina Siniaková, která je na grandslamech poprvé mezi nasazenými.

Zazáří v Paříži české tenistky?
Zazáří v Paříži české tenistky?Profimedia

POHLED: Na Roland Garros se pořádky mění, ve stínu Nadalova loučení se bude hledat nový král

Za poslední roky jsme byli zvyklí, že o hlavních favoritech mužské dvouhry bylo předem jasno, naopak v ženské části turnaje tomu tak úplně nebylo. To potvrzuje i fakt, že od roku 2005 zažilo French Open pouze čtyři různé mužské vítěze, ale 13 různých šampionek. Bude v tomto ohledu letošní Roland Garros jiné? Indicie tomu napovídají. 

Pohled na blížící se tenisovou slavnost, na které se čeká loučení antukového šampiona Rafaela Nadala a možná i potvrzení nástupu nové generace v mužském tenise, poskytla bývalá hráčka okruhu WTA Kateřina Teruzzi.

První den na Roland Garros: Ósakaová, Gasquet i souboj grandslamových vítězů

Druhý grandslamový turnaj sezony začíná. V Paříži je na nedělní den naplánováno celkem 40 zápasů a Livesport Zprávy vybírají tři, které byste si neměli nechat ujít. Hned na úvod se představí japonská sportovní celebrita Naomi Ósakaová, francouzské publikum požene možná v jednom z posledních utkání na domácím grandslamu veterána Richarda Gasqueta a nakonec dojde na souboj ikon doby nedávné. Duel Stan Wawrinka vs. Andy Murray je i střetem dvou grandslamových šampionů.

Vrcholem prvního dne French open bude souboj Wawrinky s Murraym.
Vrcholem prvního dne French open bude souboj Wawrinky s Murraym.Profimedia

TOP 5 témat French Open: Alcaraz a Sinner nejsou fit, zato Zverev v životní formě

Rekordní prize money 2,4 milionu eur pro vítěze, zranění mladých hvězd nebo loučení Nadala. Jaká jsou nejzajímavější témata mužské části letošního French Open?