Cremonese vystřízlivělo, Laurienté znovu přinesl Sassuolu štěstí. Vyhrál i FC Turín

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Cremonese vystřízlivělo, Laurienté znovu přinesl Sassuolu štěstí. Vyhrál i FC Turín

Aktualizováno
Sassuolo přišlo o dvoubrankové vedení, ale výhru v závěru urvalo.
Sassuolo přišlo o dvoubrankové vedení, ale výhru v závěru urvalo.AFP
Sassuolo zvládlo dohrávku Serie A, doma porazilo Cremonese 3:2. Rozdílovým hráčem byl Armand Laurienté (24), jenž úvodní gól dal a na dva přihrál. Francouz se tak v aktuálním ročníku prosadil popáté a opět platilo, že když skóruje, Neroverdi vítězí. Týmu z Cremony nestačily ani dvě trefy střídajícího Cyriela Desserse (28) a po nečekaném triumfu nad AS Řím vystřízlivěl. Dal totiž v tabulce zaujímá předposlední příčku. V posledním utkání 25. kola přehrál FC Turín bez zraněného Davida Zimy (22) Boloňu 1:0.

Sassuolo – Cremonese 3:2

Podle očekávání byli od úvodu utkání více na míči domácí fotbalisté. Hosté se ovšem postupem času začali dostávat do tempa, a fanoušci tak na Mapei Stadium sledovali vyrovnanou partii. Přeci jen se však jako první prosadili Neroverdi. Ve 26. minutě zaúřadoval ve formě hrající Laurienté, jenž milimetrově přesnou střelou z přímého kopu pod břevno propálil Marca Carnesecchiho.

Domácí stihli ještě před odchodem do šaten vsítit druhou branku a opět v ní měl prsty Laurienté. Po chybě hostů v rozehrávce se Sassuolo dostalo do vápna soupeře, kde právě Francouz pohlednou patičkou předložil míč Davidemu Frattesimu, jenž jej z otočky namířil přesně k pravé tyči.

Střídající Cyriel Dessers (vpravo) sice dvěma góly vyrovnal, Cremonese ale nakonec na body nedosáhlo.
Střídající Cyriel Dessers (vpravo) sice dvěma góly vyrovnal, Cremonese ale nakonec na body nedosáhlo.AFP

Pár minut po startu druhého dějství mohl vstřelil třetí branku domácích Grégoire Defrel. Francouz dostal balon na hranici velkého vápna a tvrdě vypálil, skvělý zákrok ale předvedl hostující brankář, jenž vyrazil míč na břevno. A tak to byli na druhé straně Grigiorossi, kteří po hodině hry snížili na rozdíl jediného gólu.

Velkou hrubku předvedl stoper Martin Erlič, jenž hlavičkou vyslal do velké šance Desserse, který následně skóroval nekompromisně k pravé tyči. Tým z Cremony vstřelený gól nakopl a v 72. minutě bylo málem vyrovnáno. Domácí Maxime López ale po rohovém kopu na brankové čáře vykopl balon do bezpečí. Zlepšený výkon hostů nakonec vedl v 83. minutě ke srovnání.

Statistiky zápasu Sassuolo –⁠ Cremonese
Statistiky zápasu Sassuolo –⁠ CremoneseLivesport

Dlouhý nákop od brankáře doputoval až k Dessersovi, který obehrál Andreu Consigliho a se štěstím procpal míč do sítě. Hráčům v červených dresech ovšem zkazil radost v nastaveném čase Nedim Bajrami. Albánský fotbalista po další krásné asistenci od Laurientého tvrdou bombou k levé tyči zajistil svému týmu vítězství.

FC Turín – Boloňa 1:0

K úvodnímu tlaku v utkání se odhodlali turínští. Důkazem toho byla devátá minuta, kdy si na krásný centr naskočil Stephane Singo, ale zamířil pouze do rukavic gólmana. Veseleji mohlo být pro Býky ve chvíli, kdy se před bránou ocitl osamocený Alexej Mirančuk. Ten už takřka slavil gól, nicméně radost mu přerušil jeho vlastní spoluhráč.

Yann Karamoh totiž nestihl míči směřujícímu do brány uhnout a obral ruského záložníka o pátou ligovou trefu sezony. Svou nešikovnost ovšem útočník z Pobřeží slonoviny odčinil ve 22. minutě poté, co předvedl rychlé nohy, díky nimž překonal soupeřovu obranu a následně propálil bezmocného Lukasze Skorupského.

Statistiky zápasu FC Turín –⁠ Boloňa
Statistiky zápasu FC Turín –⁠ BoloňaOpta by Stats Perform

Karamoh zůstal aktivní i ve druhé půli. Pár minut po rozehrávce se procpal k hlavičce, kterou namířil jen těsně vedle levé tyče. V 72. minutě se fotbalisté Boloni téměř radovali z vyrovnání, Riccardo Orsolini dokázal prostřelit gólmana, ale těsně před brankovou čárou předvedl důležitý zákrok Alessandro Buongiorno. Na druhé straně nevyužil ideálního centru z pravé strany Mergim Vojvoda a hlavou poslal míč nad.

Tabulka Serie A
Tabulka Serie ALivesport