Mizérie Zlína trvá. Prohrál počtvrté za sebou a v první lize je předpolední

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Mizérie Zlína trvá. Prohrál počtvrté za sebou a v první lize je předpolední
Zlínský gólman Daniel Huf.
Zlínský gólman Daniel Huf.ČTK
Hokejisté Zlína nemohou zastavit temné období. Po jarním sestupu z extraligy jsou u dna tabulky i o patro níž. V 7. kole první ligy padli v Třebíči 1:2, připsali si čtvrtou porážku za sebou a klesli na předpolední místo. Berani vyhráli v sezoně jen dvakrát a jsou jen o skóre před Šumperkem. Lídr tabulky Vsetín prohrál v Sokolově 2:3. Na druhé místo se posunul díky vítězství nad Pardubicemi B 3:2 Přerov, který předstihl Kolín. Kozlové doma podlehli Frýdku-Místku 2:5.

Zlín prohrával v Třebíči od 26. minuty, kdy využil přesilovou hru při Bartkově vyloučení Bittner. Hosté vyrovnali po 119 sekundách závěrečné části díky Illéšovi, ale v době, kdy uběhlo ze třetí třetiny přesně pět minut, rozhodl obránce Bořuta. Horácká Slavia vyhrála potřetí za sebou.

Statistiky utkání Třebíč – Zlín

Vsetín po pěti duelech bez ztráty podruhé za sebou nebodoval. Už v 10. minutě v Sokolově prohrával 0:2 po brankách Tomiho a Zadražila, který se prosadil v oslabení. Po polovině utkání upravil Vracovský v přesilovce na 3:0. V 35. minutě se radovali poprvé Valaši díky Hořanskému a 13 minut před koncem skóroval Jenáček. Baník ale těsný náskok udržel a uspěl potřetí z uplynulých čtyř duelů.

Statistiky utkání Sokolov Vsetín

Přerov, který po sérii čtyř výher z úvodu sezony prohrál ve středu ve Frýdku-Místku 0:1 v prodloužení, se vrátil na vítěznou vlnu. Záložní tým Dynama sice dostal v čase 16:33 do vedení v přesilové hře Endál, ale za 12 sekund vyrovnal Chroboček a za dalších 13 otočil stav Jan Svoboda. Ve 27. minutě zvýšil v početní výhodě Indrák a za hosty snížil 94 sekund před koncem druhé třetiny v přesilovce Lichtag. "Béčko" Pardubic potřetí za sebou nebodovalo a prohrálo pátý z posledních šesti zápasů.

Tabulka 1. ligy

Kolín ve čtvrtém domácím duelu v sezoně ztratil první body. Frýdek-Místek do 14. minuty získal náskok 2:0 díky gólům Michálka a Haase. V polovině zápasu sice snížil Král, ale za 91 sekund vrátil hostům dvoubrankový náskok opět Haas. Za další 45 sekund odpověděl Aubrecht, ale ve 45. minutě pojistil v přesilové hře náskok Frýdku-Místku Lyszczarczyk a v oslabení při power play zpečetil gólem do prázdné branky výsledek Dostálek.

Litoměřický vítěz základní části minulého ročníku na čtvrtý pokus poprvé v sezoně vyhrál doma a porazil Jihlavu 5:3. Dvěma góly k tomu přispěl útočník Kuťák. Jihlava, který zahájila ročník třemi nezdary, neuspěla poprvé po sérii tři vítězství.