Vsetín s Přerovem zůstávají v první lize neporaženi, Zlín prohrál v Sokolově 1:2

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Vsetín s Přerovem zůstávají v první lize neporaženi, Zlín prohrál v Sokolově 1:2
Vsetín vládne první hokejové lize, zatím neztratil ani bod.
Vsetín vládne první hokejové lize, zatím neztratil ani bod.
Profimedia
Hokejisté Vsetína zdolali v 5. kole první ligy doma Frýdek-Místek 2:1 a zůstávají v čele tabulky bez ztráty bodu. Na vítězné vlně se drží také Přerov, který vyhrál nad dosud rovněž neporaženým Kolínem 4:2 a o skóre jej předstihl na druhém místě. Už třetí porážku z pěti utkání si připsal po sestupu z extraligy po 42 letech Zlín, který prohrál v Sokolově 1:2.

Ve Vsetíně prolomili bezbrankový stav v čase 33:59 hosté. Vlastimil Dostálek vysunul z trestné lavice se vracejícího Jakuba Žůrka, který ujel Šimonu Jenáčkovi a z pozice mezi kruhy překonal Maxima Žukova. Valaši stav otočili během 41 sekund ve 43. minutě. Nejdříve využil přesilovou hru Jan Berger tečí střely Jiřího Říhy a po chybě brankáře Daniela Šimonů otočil stav Adam Hořanský.

Přehled zápasu Vsetín - Frýdek-Místek

Kolín v Přerově dvakrát vedl. V 5. minutě se prosadil v početní výhodě Jakub Sklenář. V čase 13:03 odpověděl Jiří Goiš. V 32. minutě ale hosté udeřili v přesilovce a vedení jim vrátil Zdeněk Král. Zubr otočil zápas třemi góly ve třetí třetině. O vyrovnání se postaral Matyáš Gréč, v 51. minutě se trefil Matouš Kratochvil a v přesilové hře pojistil výsledek Tomáš Doležal.

Přehled zápasu Přerov - Kolín

Berani se sice ujali v Sokolově vedení už po 49 sekundách hry díky brance Michala Gaga, ale ve 32. minutě vyrovnal Ondřej Jurčík. V čase 51:06 v početní výhodě rozhodl Jakub Konečný. Baník po úvodních třech prohrách podruhé za sebou zvítězil.

Přehled zápasu Sokolov - Zlín

Rovněž po třech porážkách uspěla podruhé Jihlava. Vítěz minulého ročníku první ligy vyhrál v Prostějově 4:2 i díky třem asistencím útočníka Jiří Fronka, který svému bývalému klubu vypomáhá na střídavý start z extraligového Litvínova. Branku a asistenci si připsal za Duklu Petr Beránek. Za domácí zkorigoval za stavu 0:4 v závěru dvěma trefami Filip Jansa.

Přehled zápasu Prostějov - Jihlava

Poruba vyhrála třetí ze čtyř zápasů v sezoně a znovu se jí to podařilo venku. K vítězství v Litoměřicích 6:3 přispěl dvěma góly a jednou asistencí Dominik Hrníčko, branku a dvě přihrávky si připsali Michal Vachovec a Tomáš Vildumetz a dvakrát skóroval Jan Hudeček. Domácí Stadion, který v minulé sezoně ovládl základní část, i potřetí doma prohrál. Jediné dvě výhry si připsal venku.

Přehled zápasu Litoměřice - Poruba

Třebíč zvládla úspěšně i třetí domácí duel v sezoně a zvítězila nad Šumperkem 2:1. Draci jsou po čtvrté porážce z pěti utkání poslední.

Přehled zápasu Třebíč - Šumperk

Teprve druhou výhru a první v běžné hrací době si připsala Slavia, která doma porazila Pardubice B 4:0. Pražané vedli už v 10. minutě 3:0 díky gólům Robina Všetečky, Jana Kerna, který využil přesilovku, a Vladimíra Růžičky. V závěrečné třetině dovršil výsledek Pavel Mrňa. Gólman Roman Málek udržel díky 22 úspěšným zákrokům poprvé v sezoně čisté konto.

Přehled zápasu Slavia - Pardubice B

Tabulka Chance Ligy