Druhé super-G ve Svatém Antonu vyhrála Gutová-Behramiová, zbytek pódia patřil Italkám

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Druhé super-G ve Svatém Antonu vyhrála Gutová-Behramiová, zbytek pódia patřil Italkám

Švýcarka Gutová-Behramiová si připsala 18. výhru v super-G v kariéře.
Švýcarka Gutová-Behramiová si připsala 18. výhru v super-G v kariéře.Profimedia
Druhý superobří slalom Světového poháru ve Svatém Antonu vyhrála švýcarská lyžařka Lara Gutová-Behramiová (31). Za ní skončila vítězka sobotního závodu Italka Federica Brignoneová (32), třetí byla její krajanka Marta Bassinová (26).

Gutová-Behramiová si připsala 18. výhru v super-G v kariéře a v historickém pořadí na druhé příčce odskočila Rakušance Renate Götschlové. Víc vítězství ve Světovém poháru už má v disciplíně jen Američanka Lindsey Vonnová s 28 primáty.

"Přitom jsem nejela podle představ. V rovinaté pasáži jsem udělala dost chyb a nečekala jsem, že budu takhle rychlá," řekla úřadující olympijská vítězka v superobřím slalomu Gutová-Behramiová.

Pro celkově 36. triumf v kariéře si dojela časem 1:17,26 a navázala na sobotní třetí místo. Brignoneová zaostala o 15 setin. "Nedokázala jsem zabrat tak, jak bych chtěla, přinejmenším ne tak jako v minulém závodě. V závěrečné pasáži byl měkčí sníh a už nešlo zrychlit a zaútočit. Byl to ale skvělý víkend, já jsem spokojená," uvedla Brignoneová.

Pořadí super-G ve Svatém Antonu

Bassinová za ní zaostala o další čtyři setiny. Formu Italek ještě potvrdila čtvrtou příčkou Elena Curtoniová, ani ta jí ale nestačila k udržení první příčky v hodnocení super-G, ze které ji sesadila Brignoneová. Gutová-Behramiová je se ztrátou 17 bodů druhá. Celkové pořadí seriálu vede Američanka Mikaela Shiffrinová, která ve Svatém Antonu nestartovala.