Shiffrinová vyhrála i druhý obří slalom v Semmeringu a dosáhla na 79. triumf v SP

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Shiffrinová vyhrála i druhý obří slalom v Semmeringu a dosáhla na 79. triumf v SP

Shiffrinová v Semmeringu potvrdila pozici vedoucí závodnice Světového poháru.
Shiffrinová v Semmeringu potvrdila pozici vedoucí závodnice Světového poháru.Profimedia
Vedoucí žena průběžného pořadí Světového poháru Mikaela Shiffrinová (27) ovládla i druhý obří slalom v rakouském Semmeringu a získala 79. triumf v SP. Triumfovala o pouhých 10 setin před Švýcarkou Larou Gutovou-Behramiovou (31), která vyhrála první kolo. Třetí skončila Italka Marta Bassinová (26).

Shiffrinová vstupovala do druhé jízdy se ztrátou 22 setin na úřadující mistryni světa Gutovou-Behramiovou. I když na rozbité trati párkrát chybovala, šla do vedení. Po ní jedoucí Švýcarka se také nevyvarovala chyb, zajela až 14. čas a klesla o jednu příčku.

"Bylo to velmi těžké. Na trati už byla celkem tma a byly tam také velké hrboly. Přesto jsem se pokoušela útočit," řekla Shiffrinová. "Trať byla docela rovná a hodně rychlá. Nebylo snadné lyžovat s tak malými oblouky. Jsem šťastná, že jsem to zajela takhle dobře," doplnila olympijská vítězka v obřím slalomu z roku 2018.

Obhájkyně velkého křišťálového glóbu Shiffrinová navázala v Rakousku na úterní triumf a vyhrála třetí podnik Světového poháru za sebou. Před Vánocemi uspěla také v super-G ve Svatém Mořici. Americká hvězda triumfovala v této sezoně už popáté a vede SP o 305 bodů před italskou sjezdařkou Sofií Goggiaovou.

Dvojnásobná olympijská šampionka Shiffrinová se 79. vítězstvím opět přiblížila krajance Lindsey Vonnové, která je s 82 výhrami nejúspěšnější ženou v historii SP. Absolutním rekordmanem je Švéd Ingemar Stenmark (86).

V čele hodnocení disciplíny zůstala Bassinová. Italka vybojovala v obřím slalomu šesté stupně vítězů za sebou.

Jediná česká zástupkyně Adriana Jelínková se ani napočtvrté v sezoně nedostala do druhého kola. Brněnská rodačka na rozdíl od úterního závodu první jízdu dokončila, za časem vedoucí Gutové-Behramiové ale zaostala o více než pět sekund a obsadila 53. místo.

Ve čtvrtek pojedou ženy v Semmeringu slalom, do kterého nastoupí Martina Dubovská.

Výsledky obřího slalomu žen v Semmeringu

Průběžné pořadí Světového poháru