Erling Haaland po gólovém galapředstavení: Mou superschopností je střílet góly

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Erling Haaland po gólovém galapředstavení: Mou superschopností je střílet góly

Erling Haaland zničil Lipsko pěti góly.
Erling Haaland zničil Lipsko pěti góly.AFP
Pět gólů v jednom zápase Ligy mistrů – to se před Erlingem Haalandem (22) podařilo pouze Lionelu Messimu (35) a Luizovi Adrianovi (35). Nor byl po zápase nadmíru spokojený: "Miluji tuto soutěž, to ví každý," řekl Haaland. Náladu útočníkovi zkalilo až střídání po 63. minutě: "Rád bych dal dvojitý hattrick."

RB Lipsko v úterý večer podlehlo Manchesteru City 7:0. Pohroma vzala za své už v prvním poločase poté, co Erling Haaland třikrát skóroval a o čtvrtfinalistech bylo rozhodnuto. Haaland po přestávce přidal další branky a stal se třetím hráčem v historii soutěže, který vstřelil pět gólů v jednom zápase.

Detail utkání Manchester City – RB Lipsko

Haaland šťastný a Guardiola v euforii

"Je to úžasný večer. Sám vstřelit pět gólů a celkem jich dát sedm – jsem strašně šťastný. Na góly si ani nevzpomínám, prostě jsem skóroval," vyjádřil se po zápase Haaland.

Na otázku, jaká je jeho superschopnost, odpověděl svým obvyklým vzletným způsobem: "Moje superschopnost? Myslím, že po pěti vstřelených gólech je to střílení gólů," řekl bývalý hráč Dortmundu, který pak ještě trochu přiblížil své mentální nastavení. "Moc nepřemýšlím, chci jen dát míč do sítě. Jde o to být rychlý a reagovat. Samozřejmě je to také o kvalitě, ale velká část je o hlavě."

Pep Guardiola byl z výkonu svého týmu nadšený: "Byli jsme neuvěřitelní. Náš tlak byl šílený. Vytvořili jsme spoustu problémů a hráli jsme velmi dobře s míčem i bez něj," řekl Guardiola, který měl pár slov i pro svého hvězdného útočníka: "Je fantastický, byl opravdu dobrý."

Marco Rose bere odpovědnost na sebe

V táboře Lipska naopak panuje pochopitelná sklíčenost."Samozřejmě, že to na nás dnes bylo příliš velké, to si musíte přiznat. Beru za to část odpovědnosti," analyzoval trenér Lipska Marco Rose vývoj utkání. "Dnes rozhodly dvě věci. První: Chování při standardních situacích a to, co se děje kolem nich. A druhá: Vůbec žádné nápady s držením míče a za to beru odpovědnost, zřejmě jsem se tomu nevěnoval dost. Není čas se vymlouvat. City dnes bylo vynikající."

Marco Rose se během zápasu nevěřícně díval na to, co se děje.
Marco Rose se během zápasu nevěřícně díval na to, co se děje.AFP

Také útočník RB Emil Forsberg nehledal výmluvy: "Prohráli jsme 0:7. Bolí to. Oni to zvládli vynikajícím způsobem. My jako bychom tam nebyli, neměli jsme žádnou šanci. Mrzí mě to kvůli fanouškům, kteří přišli."