Fiorentina v EKL rozdrtila Bragu 4:0 a ukončila její domácí neporazitelnost

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Fiorentina v EKL rozdrtila Bragu 4:0 a ukončila její domácí neporazitelnost
Aktualizováno
Trabzonspor si doma poradil s Basilejí 1:0.
Trabzonspor si doma poradil s Basilejí 1:0.AFP
Fiorentina na úvod play off Evropské konferenční ligy roznesla Bragu na jejím hřišti 4:0 a má luxusní pozici do odvety, portugalský celek nepřidal devátý soutěžní triumf před vlastním publikem v řadě. Reprezentační záložník Antonín Barák do hry zasáhl až v 82. minutě. Raduje se i Trabzonspor, který v premiérovém utkání na tureckém území od ničivého zemětřesení porazil Basilej 1:0.

Bodo/Glimt – Lech Poznaň 0:0

Zejména v prvním poločase nepříliš pohledné utkání přineslo po změně stran více zajímavých momentů, gólu se však diváci navzdory tomu nedočkali. Klub z Poznaně, jehož hráči v Norsku ani jednou nevystřelili na bránu, tak udržel čisté konto již ve třetím soutěžním duelu v řadě a v novém roce stále nenašel přemožitele.

Braga – Fiorentina 0:4

O výhře italského celku rozhodl dvougólový Luka Jovič, jenž se s šesti zásahy posunul do čela tabulky střelců. V Serii A se přitom Srb prosadil pouze třikrát. Portugalský celek hrající značnou část duelu v oslabení i kvůli jeho zásahům nepřidal devátý soutěžní triumf před vlastním publikem v řadě.

Karabach – Gent 1:0

O rozhodující trefu se postaral až v 78. minutě Leandro Andrade. Belgický klub potvrdil špatnou formu na evropské scéně na hřištích soupeřů, kde už šestkrát po sobě v soutěžích UEFA nezvítězil. Po prohře tak budou muset hosté, za které odehrál celý zápas bývalý stoper Slavie Michael Ngadeu, v odvetě zvítězit o dvě branky.

Trabzonspor – Basilej 1:0

Atmosféra na stadionu v Trabzonu byla výrazně poznamenána tragickými pondělními událostmi. Tradičně vášniví fanoušci z jihovýchodní Evropy tak v úctě k obětem příliš neskandovali. Navzdory smutným okolnostem se hrálo atraktivní utkání, které ve druhém poločase jedinou brankou rozhodl Jens Stryger Larsen.

Larnaka – Dnipro 1:0

Tým z Kypru dokázal zvítězit i ve třetím vzájemném utkání s Dniprem v probíhající sezoně –⁠ oba týmy se totiž potkaly v kvalifikaci o Evropskou ligu –⁠ a navíc již pětkrát v řadě neprohrál s ukrajinským týmem. O výhře domácích rozhodl v 84. minutě Ángel García.

Lazio – Kluž 1:0

Svěřenci Maurizia Sarriho ukončili čtyřzápasové čekání na výhru navzdory vyloučení domácího stopera Patrica v úvodu duelu. O jedinou branku střetnutí se těsně před koncem prvního poločasu postaral nekompromisní ranou z voleje nestárnoucí Ciro Immobile.

Ludogorec – Anderlecht 1:0

Obrana Belgičanů si v úvodu utkání nevěděla rady s rozjetým mladíkem Igorem Thiagem, jenž dokázal rozhodnout již v deváté minutě první půle. Odchovanec brazilského Cruzeira se v mezinárodních pohárech prosadil teprve podruhé v sezoně a zajistil svému týmu nadějný výsledek do odvety.

Šeriff Tiraspol – Partizan 0:1

Po slabším vstupu do utkání zasadil domácímu celku tvrdou ránu ve 45. minutě Ricardo Gomes, který se letos v soutěži trefil již počtvrté. Po změně stran srbský tým obdržel červenou kartu za hrubost Igora Vujačiče a odehrál většinu druhé půle v oslabení. Moldavané se však ani přes herní převahu vyrovnávací branky nedočkali.