Augsburg vedl po 29 minutách o pět branek, Lipsko a Dortmund venku nezaváhaly

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Augsburg vedl po 29 minutách o pět branek, Lipsko a Dortmund venku nezaváhaly
Augsburg vstoupil do zápasu fantasticky.
Augsburg vstoupil do zápasu fantasticky.AFP
Fotbalisté Augsburgu smetli ve 24. kole Bundesligy Darmstadt na jeho hřišti 6:0. Hotovo bylo již před půlhodinou hry, hosté totiž nasázeli během 29 minut pět gólů. Rychleji se přitom v historii soutěže dostaly do tak luxusního vedení jen dva celky, a to Freiburg před třemi lety a Gladbach v roce 1984. Dvěma přesnými zásahy se blýskl kapitán Ermedin Demirovič (25). Po třech zápasech bez výhry zabral Dortmund, který uspěl na půdě Unionu v poměru 2:0.

Darmstadt – Augsburg 0:6

Utkání začalo pro domácí katastrofálně, když Jannik Müller hned ve druhé minutě svou nepřesnou rozehrávkou doslova namazal na gól do odkryté sítě Tietzovi. Od té chvíle už se domácí fotbalisté vezli. Druhou branku Bavorů vstřelil po pěkné narážečce svých spoluhráčů Fredrik Jensen.

Festivalu chyb obrany Darmstadtu se zúčastnil také Demirovič, po jeho gólu na 3:0 navíc spustili fanoušci pískot. Vzápětí lovil Marcel Schuhen míč ze sítě už počtvrté, když Rubén Vargas nekompromisně vymetl šibenici ranou na přední tyč. Aby toho nebylo málo, tak ve 29. minutě zakončil další jednoduchou kombinaci přesnou přízemní střelou Demirovič a domácí byli na ručník.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Opta by Stats Perform

Vzhledem ke skóre nastoupily oba celky do druhé půle v poněkud vlažném tempu. V 59. minutě mohl z pohledu Die Lilien korigovat stav Luca Pfeiffer, jenž se vyšplhal na centr ze strany, jeho hlavička ale našla pouze rukavice připraveného Finna Dahmena.

Čestný zásah domácích mohl zaznamenat střídající Fabio Torsiello, než si však stihl balon v dobré pozici naštelovat na střelu, ukopl mu ho jeden z obránců. Poslední slovo měli opět hosté, když v 84. minutě zužitkoval Tietz dlouhý pas za defenzivní linii od Arneho Engelse, a stanovil tak konečné skóre zápasu.

Statistiky hráče
Statistiky hráčeOpta by Stats Perform

Bochum – RB Lipsko 1:4

Do utkání vstoupil výrazně lépe domácí celek, jenž se dostal do vedení již po sedmi minutách. Maximilian Wittek vyslal z přímého kopu střelu k pravé tyči, na kterou si Peter Gulácsi sice sáhnul, ale trestuhodně ji nechal propadnout za svá záda.

Ve 14. minutě uspěl po rychlé akci se zakončením na bližší tyč Xavi Simons, jeho branka však byla posléze po konzultaci s videorozhodčím pro ofsajd odvolána. Regulérní gól vstřelilo Lipsko přesně po půlhodině hry. Konkrétně to byl Dani Olmo, který si kousek za vápnem posunul balon na střed a nechytatelně ho napálil k zadní tyči.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Opta by stats Perform

Druhé dějství dlouho žádnou vzrušující podívanou plnou skvělých fotbalových momentů nenabízelo. O to překvapivější bylo, když se fotbalisté Lipska dokázali mezi 68. a 72. minutou prosadit hned třikrát. Vše začal po přesné průnikové přihrávce Openda, který se trefil po třech minutách pobytu na trávníku. Na něj navázal Simons, jehož nástřel před bránu si smolně do vlastní sítě srazil Ivan Ordets.

Čtyřiminutovku hrůzy pro Bochum dokonal Yussuf Poulsen, jenž nasměroval balon za záda Andrease Lutheho po další Simonsově akci. Bleskově mohl alespoň snížit Philipp Hofmann, jeho nebezpečná hlavička se však mezi tři tyče nevešla. V závěru utkání se ještě zbytečně nechal vyloučit Moritz Kwarteng a jen podtrhl bídný druhý poločas v podání Bochumi.

Statistiky hráče.
Statistiky hráče.Opta by Stats Perform

Heidenheim – Frankfurt 1:2

Fotbalisté Frankfurtu si po více než měsíci připsali soutěžní výhru, když zvítězili na hřišti Heidenheimu 2:1. K tříbodovému úspěchu jim výrazně pomohl smolný moment gólmana Kevina Müllera, jenž v závěru prvního poločasu vinou nečekaného poskočení míče nezachytil malou domů od Benedikta Gimbera a inkasoval. Náskok Die Adler ve 49. minutě zvýšil Niels Nkounkou a červení už následně pouze snížili.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Opta by Stats Perform

Mohuč – Mönchengladbach 1:1

Fotbalisté Mohuče remizovali na vlastní půdě s Mönchengladbachem 1:1. Hříbata, která znovu postrádala zraněného Tomáše Čvančaru, prohrávala od 12. minuty, kdy skóroval odchovanec domácího celku Jonathan Burkardt.

Po změně stran však našel odpověď talentovaný Nathan Ngoumou, jenž se prosadil podruhé za sebou a rozhodl o jednobodovém zisku Borussie.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Opta by Stats Peform

Union Berlín – Dortmund 0:2

Dortmund zvítězil na půdě Unionu Berlín 2:0. Po nevydařených výkonech z minulých kol se pod koučem Edinem Terzičem znovu začala viklat židle a další ztráta by jeho místo neupevnila. Přeplněný hostující kotel mohl ovšem v závěru první půle s radostí sledovat nádhernou střelu Karima Adeyemiho, která Dortmundu zajistila výhru.

Talentovaný Němec tak ukázal, že se sázka na něj vyplácí, jelikož nastoupil v základní sestavě BVB poprvé od prosincového duelu v Lize mistrů, v němž se gólem podílel na remíze s PSG. Alex Král sledoval celý duel pouze z lavičky.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Opta by Stats Perform

Wolfsburg – Stuttgart 2:3

Po několika centrech z levé strany se v úvodu zápasu jeden z nich ujal a doletěl na hlavu Guirassyho, jenž balon umístil přesně k tyči. Stuttgart měl více šancí a častěji se držel na balonu. Vlci naopak čekali na chybu soupeře, která však nepřicházela.

To hosté mohli ještě zvýraznit vedení, ale rána Chrise Führicha zpoza šestnáctky jen prosvištěla těsně vedle brány.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Do druhého poločasu vstoupili lépe domácí. V 50. minutě se po krásné kombinaci na pravé straně dostal ke střele Maehle a bez problémů skóroval. Tentýž muž ale vzápětí fauloval soupeře v pokutovém území a Stuttgart kopal penaltu, kterou Guirassy se štěstím proměnil.

A za malou chvíli se hosté prosadili znovu, když si na průnikovou přihrávku naběhl Josha Vagnoman a dostal míč do sítě. Po přezkoumání situace byl však odhalen ofsajd, a rozhodčí tak gól neuznal. V 78. minutě už se ale německý bek radoval, když z hranice velkého vápna poslal míč přesně k levé tyči.

Vlci ještě snížili zásluhou Lukase Nmechy, jenž se zorientoval před bránou a rychle uklidil míč do sítě. Více už ale domácí nestihli.

Tabulka Bundesligy