V první půli jsme toho vypustili tolik, že jsme víc než bod čekat nemohli, řekl Tuchel po další ztrátě

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
V první půli jsme toho vypustili tolik, že jsme víc než bod čekat nemohli, řekl Tuchel po další ztrátě
Tuchel po zápase hodně kritizoval výkon svého týmu.
Tuchel po zápase hodně kritizoval výkon svého týmu.Profimedia
Bayern Mnichov zklamal své fanoušky na venkovní půdě potřetí v řadě. Tentokrát po dvou prohrách remizoval 2:2 s Freiburgem. Nerozhodný výsledek však trenér německého mistra Thomas Tuchel (50) kousal těžce, protože jeho tým hrál podle něj neorganizovaně, nevycházel z naučených struktur a "páchal harakiri".

"Nebyli jsme disciplinovaní. Nebyli jsme ve správných pozicích, ztráceli jsme míč uprostřed hřiště a nechávali jsme je útočit z protiútoků," vysvětlil na pozápasové tiskové konferenci kouč, který na konci sezony skončí na lavičce Bayernu, důvody ztráty bodů. To, jakým způsobem se jeho tým prezentoval, označil za harakiri.

"Hráli jsme bezhlavě a byli za to potrestáni. Z mého pohledu pro to neexistuje žádné vysvětlení, měli jsme štěstí, že jsme prohrávali jen o jeden gól," řekl hned po zápase Tuchel před kamerami televize DAZN.

Kritikou nešetřil zejména s ohledem na začátek utkání. "V prvním poločase jsme toho vypustili tolik, že jsme víc než bod čekat nemohli," uvedl. Remízový výsledek znamená, že vedoucí tým Bundesligy Bayer Leverkusen se může v neděli v případě výhry nad Kolínem nad Rýnem vzdálit Bavorům už na deset bodů.

Podle Tuchela ale ještě existuje naděje, že by Bayern mohl špatné výsledky z nedávné doby zvrátit a sezonu zachránit. Optimistický byl i s ohledem na zlepšený výkon po pauze. "Ale jeden dobrý poločas na vítězství nestačí," ví německý stratég.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Opta by Stats Perform

Remíza je pro Bayern o to bolestivější, že se z jeho pohledu jednalo o 2000. vystoupení v Bundeslize. A taková událost si říkala o oslavu třemi body.

Zklamaný byl po utkání také nový sportovní ředitel Mnichovanů Max Eberl. "Poprvé jsem si osahal tým, teď to musím nechat vstřebat. Jeden bod je málo, chtěli jsme tři," řekl.

Bayern čeká v týdnu odveta play off Ligy mistrů proti italskému Laziu. Po prvním vzájemném zápase musí Bavoři dohánět jednogólové manko.

Přehled zápasu Freiburg – Bayern 2:2