Další ztráta. Bayern při festivalu nádherných gólů ve Freiburgu opět rozdával body

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Další ztráta. Bayern při festivalu nádherných gólů ve Freiburgu opět rozdával body
Kane se tentokrát neprosadil.
Kane se tentokrát neprosadil.AFP
Bídná forma Bayernu Mnichov se nerozplynula ani v předehrávce 24. kola Bundesligy, v němž bavorský velkoklub remizoval na stadionu Freiburgu 2:2. Domácí se dostali po nebojácném nástupu do vedení, ještě před přestávkou ovšem srovnal výstavní trefou Mathys Tel (18), jenž splatil důvěru trenéra hned při svém prvním startu v základní sestavě v ligovém ročníku. Hosté poté zásluhou krásného sóla Jamala Musialy (21) vývoj duelu dokonce otočili, jenže vedení kvůli parádní ráně Lucase Hölera (29) neudrželi. Ztráta svěřenců Thomase Tuchela na vedoucí Leverkusen tak činí propastných sedm bodů.

Freiburg – Bayern 2:2

Zápasy proti úřadujícímu mistrovi jsou v Bundeslize pro každý klub speciální, což platí obzvláště při konfrontacích se současným Bayernem. Hosté potvrdili špatnou formu už ve 12. minutě, kdy Freiburg zasypal giganta trojicí projektilů.

S prvním si poradil Manuel Neuer, nůžky Hölera skončily na břevně, ale rána Christiana Güntera již zapadla do sítě. O 10 minut později se prokličkoval do velké šance Vincenzo Grifo, jehož točený pokus mířil jen o kousek vedle tyče.

Hosté dlouho ani náznakem nepřipomínali mužstvo, které vládlo německému fotbalu 11 let. Přesto se dočkali vyrovnání, když se krásnou ranou pravačkou zpoza vápna trefil Tel.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Hned po návratu ze šaten o sobě dal poprvé vědět Kane, jehož pokus však podobně jako v případě Maximiliana Eggesteina na druhé straně bránu netrefil. Druhý poločas nabízel co do počtu šancí o poznání chudší podívanou, což bylo možné přičíst zejména zodpovědnému výkonu defenzivy Freiburgu.

V 71. minutě přesto dostal více prostoru Musiala, kterého připravil o zásah nepříliš přesvědčivý zákrok Noaha Atubolua. Gólem poté neskončila díky přesnému postavení Hölera ani hlavička Kanea. Zanedlouho se však již hosté radovali, když Musiala protančil mezi obránci domácích a poslal balon neomylně na zadní tyč.

Tak se v utkání pohyboval Harry Kane.
Tak se v utkání pohyboval Harry Kane.Opta by Stats Perform

Vítězného křepčení se ale Bavoři nedočkali, protože se ve vápně skvěle zorientoval Höler a krásnou brankou z voleje vyrovnal.

Tabulka Bundesligy