Záchranná brzda pro Tuchela? Pro špičkové výkony je potřeba být pod tlakem, varuje kouč Lazio

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Záchranná brzda pro Tuchela? Pro špičkové výkony je potřeba být pod tlakem, varuje kouč Lazio
Tuchelův tým se pokusí o zvrat.
Tuchelův tým se pokusí o zvrat.Reuters
Liga mistrů je už zřejmě poslední šancí pro fotbalisty Bayernu Mnichov, jak zachránit tuto sezonu a vyhrát nějakou trofej. V Bundeslize ztrácejí na vedoucí Leverkusen 10 bodů, z domácího poháru už jsou ze hry. Jenže ani v nejprestižnější klubové soutěži nejsou jejich vyhlídky nejrůžovější. Po prohře v prvním zápase osmifinále na hřišti Lazia Řím 0:1 musejí v domácí odvetě soupeře zdolat alespoň o dva góly, aby postoupili dál. Podle slov jejich kouče Thomase Tuchela (50) je to přesně situace, v níž může tým podat ten nejlepší výkon.

Bayern – Lazio (21:00+audiokomentář)

Bayern má daleko ke své obvyklé formě, v posledních pěti zápasech ve všech soutěžích dokázal zvítězit pouze jednou. Naposledy němečtí giganti pouze remizovali na hřišti Freiburgu. Tuchel už má jasno, že po sezoně skončí ve funkci hlavního trenéra.

A pokud bavorský velkoklub neprojde přes Lazio mezi elitní osmičku Evropy, což se mu stalo za posledních 12 let pouze jednou, může se klidně stát, že bude odvolán hned. "Já odejít nehodlám. Myslím, že situace je pro nás jasná. K těm nej výkonům potřebujete určitý tlak. Naše poslední výsledky včetně prohry v prvním utkání v Itálii znamenají, že to nebude vůbec jednoduché," řekl Tuchel.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Ten před téměř rokem nahradil Juliana Nagelsmanna, jenže má daleko horší výsledky než jeho předchůdce. Titul mu spadl do klína po nevídaném kolapsu Dortmundu v posledním kole ligy jen díky lepším vzájemným utkáním, nic jiného pod ním Bayern nevyhrál. Zatímco pod Nagelsmannem odešel poražen jen v 10 z 84 zápasů, pod Tuchelem už jich ztratil 11 ze 45.

Kouč, který před třemi lety dovedl Chelsea k triumfu v Lize mistrů, evidentně nedrží otěže pevně v rukou. Po pátečním utkání ve Freiburgu prohlásil, že jeho týmu nechyběla touha, ale spíš disciplína. "Hráli jsme zcela bez systému. Dělali jsme věci, které jsme nikdy netrénovali, o nichž jsme ani nikdy nemluvili," divil se.

Připustil, že situace je "podivná", nicméně popřel, že by byl pod tlakem, aby v klubu v posledních měsících svého angažmá něco dokázal. "Tlak vychází zevnitř, z mého nitra. Ten největší vyvíjím na sebe a rád s ním žiju, což je výsada, protože pracujete na nejvyšší úrovni. A od sebe očekávám, že onen tlak zvládnu."

Večer si však bude muset poradit řady hráčů. Dayot Upamecano dostal v prvním duelu červenou kartu, chybět budou také Kingsley Coman, Serge Gnabry, Sacha Boey a Noussair Mazraoui. Navíc Leroy Sané se ve Freiburgu zranil a nad jeho startem visí otazník.

Výsledky Ligy mistrů