Bayern nasázel Laziu tři góly a je ve čtvrtfinále LM, postup si pohlídalo i PSG

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Bayern nasázel Laziu tři góly a je ve čtvrtfinále LM, postup si pohlídalo i PSG
Aktualizováno
Harry Kane poslal Bayern proti Laziu do vedení 1:0.
Harry Kane poslal Bayern proti Laziu do vedení 1:0.AFP
Bayern a PSG si jako jako první celky aktuální sezony Ligy mistrů zajistily postup do čtvrtfinále. Bavoři v odvetě s Laziem díky gólové hlavičce Harryho Kanea smazali ztrátu z Řima a ještě do přestávky zásluhou teče Thomase Müllera vývoj dvojzápasu otočili, ve druhé části navíc přidal anglický kanonýr další branku. PSG, které v Paříži zvítězilo 2:0, porazilo Real Sociedad i v San Sebastianu, tentokrát 2:1. Autorem obou tref byl Kylian Mbappé.

Bayern – Lazio 3:0

Úvodní minuty přinesly několik pohledných kombinací, útočníkům Lazia však chyběla přesnost a na druhé straně šance likvidoval suverénní Ivan Provedel. Ve 37. minutě se k odraženému centru za obranou dostal Ciro Immobile, jeho hlavička však mířila těsně vedle.

Tým z hlavního města Itálie to mrzelo o to více, neboť se na druhé straně vzápětí stejnou částí těla Kane trefil přesněji. Využil pohotového stříleného centru Raphaela Guerreira a se štěstím dostal míč za Provedela. V nastaveném času první půle zdvojnásobil radost Die Roten Thomas Müller.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Německý forvard rovněž hlavou usměrnil projektil Matthijse de Ligta vyslaný po rohovém kopu. Trenér Thomas Tuchel o přestávce své svěřence namotivoval, aby jen nebránili výsledek a snažili se skóre navýšit. To se jim skutečně povedlo v 66. minutě, když se z dorážky prosadil Kane.

Provedelovi tak bylo málo platné, že předchozí povedenou střelu Leroye Saného dokázal vytáhnout. Definitivní potvrzení postupu mohlo přijít nedlouho poté, avšak Müller nejprve trefil tyč a následně Sané mířil těsně vedle. Lazio nicméně nenašlo dostatek sil k závěrečnému náporu.

Kaneovy statistiky proti Laziu.
Kaneovy statistiky proti Laziu.Opta by Stats Perform / @FCBayern

Real Sociedad – PSG 0:2

Po 10 minutách hry připravil Mbappé první velkou šanci pro Bradleyho Barcolu, který však zblízka branky mířil pouze do domácího gólmana. O několik minut později vzal Mbappé zakončení sám na sebe a byl přesnější než jeho spoluhráč, když dokázal z levé strany propálit několik obránců světlemodrých střelou na zadní tyč.

Před půlhodinou hry byla hvězda PSG blízko dalšímu zásahu, její nebezpečnou ránu k pravé tyči však výborným reflexivním zákrokem zlikvidoval Álex Remiro. V závěru první půle mohl Takefusa Kubo zařídit srovnání skóre, jeho dalekonosný pokus ale pouze proletěl kolem branky Gianluigiho Donnarummy.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

I do druhého dějství vstoupil lépe úřadující mistr Ligue 1. Kang-In Lee po krátkém pobytu na hřišti vyslal přihrávkou z poloviny hřiště do samostatného úniku Mbappého, jenž se tváří v tvář domácímu gólmanovi nemýlil. Baskové se i přes nepříznivý vývoj utkání nevzdávali a v 63. minutě se jim podařilo poprvé skórovat.

Jejich radost však netrvala dlouho, neboť se Ander Barrenetxea před svou trefou nacházel v těsném ofsajdu. V závěru utkání se La Real dočkal a po střele Mikela Merina z blízkosti penaltového puntíku mohl slavit první přesný zásah v tomto dvojutkání. PSG tak ovládlo i druhý vzájemný duel a bezpečně si pohlídalo postup.

Heat mapa Mbappého proti Realu Sociedad.
Heat mapa Mbappého proti Realu Sociedad.Opta by Stats Perform / @PSG_inside

Výsledky Ligy mistrů