Freiburg si zastřílel, Mohuč překvapivě veze bod z Lipska, Wolfsburg přerušil sérii bez výhry

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Freiburg si zastřílel, Mohuč překvapivě veze bod z Lipska, Wolfsburg přerušil sérii bez výhry

Hráči Freiburgu slaví jednu ze tří vstřelených branek.
Hráči Freiburgu slaví jednu ze tří vstřelených branek.AFP
Fotbalisté Mönchengladbachu ve 27. kole Bundesligy podlehli doma Freiburgu 0:3 a po třech remízách v řadě si připsali i porážku. Smutné série se naopak zbavil Wolfsburg, který vyhrál v Brémách 2:0 a ligové vítězství slaví poprvé od 16. prosince. Překvapivý bod zase urvali hráči Mohuče na hřišti Lipska.

Mönchengladbach – Freiburg 0:3

Hosté začali pořádně zostra, když už v sedmé minutě Gregoritsch poslal balon ze spoluhráčovy sražené střely přímo k tyči a uvedl bádenské fanoušky do stavu extáze. Hosté nadále hýřili aktivitou, nicméně Gregoritsch i Ricu Dóan pálili ze střední vzdálenosti nepřesně.

Tak si v zápase vedl střelec vítězné branky.
Tak si v zápase vedl střelec vítězné branky.Opta by Stats Perform

Mnohem přesnější mušku prokázal ve 35. minutě Lucas Höler, který rovněž vypálil z poměrně zajímavé vzdálenosti a jeho pokus jen tak tak vytěsnil Jonas Omlin. Domácí rovněž sem tam občas zahrozili, nicméně jejich finální fázi srážely nepřesnosti v zakončení.

Raketový start měli Streichovi svěřenci i po pauze. Hned po dvou minutách druhé půle totiž míč propadl v pokutovém území na Röhla, který se s ním otočil, zamířil a bezchybně trefil pravý dolní roh branky. Úplné rozluštění tajenky o vítěze zápasu zařídil po necelé hodině hry Dóan, kdy se jeho přízemní rána z vápna po kombinaci s Maximilianem Eggesteinem zatřepotala v síti.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Do zajímavé příležitosti se dostal po svém příchodu na hřiště i uzdravený Čvančara, který ale krásný centr do dobré pozice hlavičkou hrubě netrefil. V závěru ještě mohl zařídit korekci Ko Itakura, jeho pokus ale brilantně vychytal Noah Atubolu.

Frankfurt – Union Berlín 0:0

Už ve čtvrté minutě mohli jít hosté do vedení po nadějném pokusu Yorbeho Vertessena, ten ale zevnitř pokutového vápna minul. Krátce před půlhodinou odehraného času na jeho snahu navázal svou střelou Brenden Aaronson. Ani v jednom případě se ovšem hosté neprosadili.

Orli se během prvního poločasu trápili a moc šancí si i přes větší aktivitu nevypracovali. Toto tvrzení potvrzoval fakt, že do výměny stran nevyprodukovali ani jednu přímou střelu na bránu Frederika Rönnowa.

Hráčské hodnocení.
Hráčské hodnocení.Livesport

Ve druhé půli nastalý trend pokračoval. Svěřenci trenéra Dina Toppmollera marně bušili do obranného valu soupeře. V 59. minutě se Omar Marmoush ve vápně pokusil ohrozit bránu Rönnowa, ten ale jistým zákrokem podržel svůj tým.

Již jmenovaný gólman se stal pro svůj celek ústřední postavou i v následujících minutách. Trenéři následně sáhli k široké obměně svých mužstev, ani to však ke změně skóre nestačilo.

RB Lipsko – Mohuč 0:0

Lipsko sice od úvodního hvizdu na trávníku výrazně dominovalo, těžko však hledalo možnosti k přímému ohrožení hostující branky. Po půlhodině hry přišla největší šance, když Lois Openda zakončoval zblízka hlavou, gólman Robin Zentner ovšem pokus famózně vyrazil.

V závěru prvního poločasu se belgickému forvardovi povedlo skórovat, rozhodčí ovšem branku ihned zneplatnil kvůli ofsajdu.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Zentner pokračoval v bravurních výkonech i po návratu z kabin. Nejprve zneškodnil dobře mířenou střelu Kevina Kampla a před hodinou hry si poradil i s hlavičkou Daniho Olma z bezprostřední blízkosti.

Španělský křídelník zahrozil také v 72. minutě, kdy jeho skrytá střela těsně minula levou tyč. Na druhé straně se do ojedinělé šance Mohuče propracoval Jonathan Burkardt, který ovšem při svém jubilejním 100. bundesligovém startu zamířil příliš vysoko.

Brémy – Wolfsburg 0:2

Velmi blízko k otevření skóre měl po rohovém kopu Kevin Behrens, jehož hlavička nakonec pouze orazítkovala břevno. O chvíli později zakončoval kapitán Vlků Maximilian Arnold zpoza vápna, nicméně jeho střela mířila pouze doprostřed brány.

Ke gólu nebylo daleko ani na druhé straně po ráně Nicka Woltemadeho. Vytáhlého útočníka ovšem Pavao Pervan fantasticky vychytal. Zelenobílí šli ve 43. minutě do oslabení, když přímou červenou kartu viděl Anthony Jung. Početní výhody využil ještě před odchodem do kabin Maxence Lacroix, který se po rohovém kopu přízemní střelou levačkou prosadil.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Navýšit vedení mohl krátce po pauze Behrens, z voleje však přestřelil. Hosté stále hrozili z rohových kopů, tentokrát zakončoval Yannick Gerhardt, trefil ovšem pouze jednoho z bránících hráčů. Ojedinělou chybu v rozehrávce Die Wölfe mohl využít Romano Schmid, rakouský šikula ale technickou ránu neumístil mezi tři tyče.

Záhy spálil extrémní tutovku Lovro Majer, když trefil z pár metrů pouze brankáře. Hasenhüttlovy svěřence nicméně hrdina z první půle Lacroix vystavil nepříjemné situaci. Po úderu loktem totiž také viděl červenou kartu, a síly na obou stranách se tak vyrovnaly. Chorvat Majer nakonec pojistku přidal v poslední 10minutovce, jenž tentokrát v souboji jeden na jednoho s Pervanem uspěl díky efektnímu lobu.

Tabulka Bundesligy

Další výsledky