Hložek dal vítězný gól Leverkusenu. Freiburg proti Schalke zvládl roli favorita

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Hložek dal vítězný gól Leverkusenu. Freiburg proti Schalke zvládl roli favorita
Aktualizováno
Adam Hložek slaví vítězný gól do sítě Lipska.
Adam Hložek slaví vítězný gól do sítě Lipska.AFP
Adam Hložek (20) znovu pálil ostrými, po trefě v Evropské lize dal vítězný gól duel v utkání 29. kola Bundesligy proti Lipsku. Schalke utrpělo v boji o záchranu v Bundeslize další direkt, ve Freiburgu padlo jednoznačně 0:4. Krach Horníku na Europa-Park Stadionu neodvrátil ani Alex Král (24), který odehrál celý zápas. Domácí si naopak vylepšili pozici v bojích o Ligu mistrů.

Freiburg –⁠ Schalke 4:0

Klíčovou postavou utkání byl vytáhlý rakouský útočník Michael Gregoritsch, který nejprve v sedmé minutě uklidil míč na přední tyč a poté geniální hlavičkou pojistil bádenskému celku tři body. Breisgauští Brazilci se tak díky výhře vrátili v neúplné tabulce na příčky zajišťující účast v Lize mistrů. O případném setrvání na vysněných místech však rozhodne večerní počínání jejich konkurentů, Lipska a Unionu. Naopak Schalke setrvalo v pásmu sestupu a vyhlídky na to, že se v Gelsenkirchenu bude i příští rok hrát nejvyšší soutěž, se tenčí.

Statistiky zápasu Freiburg –⁠ Schalke
Statistiky zápasu Freiburg –⁠ SchalkeOpta by Stats Perform

Leverkusen –⁠ Lipsko 2:0

Leverkusen prodloužil více než dvouměsíční sérii bez porážky, když na svém stadionu porazil silné Lipsko. Největší zásluhu na tříbodovém zisku Bayeru měl jediný Čech na hřišti Hložek, jenž ve 40. minutě levou placírkou z voleje rozhodl. Talentovaný útočník se prosadil ve druhém soutěžním střetnutí v řadě, díky jeho trefě se navíc ztráta domácích na čtvrtou příčku, zajišťující postup do Ligy mistrů, ztenčila na šest bodů.

Statistiky zápasu Leverkusen –⁠ Lipsko
Statistiky zápasu Leverkusen –⁠ LipskoOpta by Stats Perform

Mönchengladbach –⁠ Union Berlín 0:1

Union Berlín se po dvou ztrátách v řadě probral, když si v závěrečném duelu 29. kola Bundesligy připsal cenné venkovní vítězství v Mönchengladbachu. Hosté měli více ze hry, jenže domácí obrana dlouho působila pozorným dojmem. Překonal ji tak až po hodině hry aktivní Sheraldo Becker, díky němuž náskok Berlíňanů na pátou příčku, na které se momentálně nachází Lipsko, vzrostl již čtyři body.

Tabulka Bundesligy
Tabulka BundesligyLivesport