Tuchel po sezoně skončí na lavičce Bayernu Mnichov

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Je rozhodnuto. Tuchel po sezoně ukončí angažmá v Bayernu. Možní nástupci? Klopp či Xabi Alonso

Thomas Tuchel skončí na lavičce Bayernu Mnichov.
Thomas Tuchel skončí na lavičce Bayernu Mnichov.Profimedia
Fotbalisty Bayernu Mnichov nebude v příští sezoně koučovat Thomas Tuchel (50). Někdejší lodivod Paris St. Germain či Chelsea se s bavorským velkoklubem dohodl na tom, že po tomto ročníku obě strany ukončí spolupráci. S informací jako první přišla německá redakce televizní stanice Sky Sports, následně ji potvrdil i bavorský klub na webu.

Tuchel se může stát prvním trenérem od roku 2012, který s Bayernem nezíská mistrovský titul. Po nedělní senzační prohře v Bochumi 2:3 ztrácí jeho tým na vedoucí Leverkusen už propastných osm bodů. Naposledy nedovedl klub k prvenství v domácí lize Jupp Heynckes. 

Po rozhodnutí v Mnichově bude letní přestávka možná tentokrát zajímavější z pohledu pohybu trenérů než hráčů. Už dopředu totiž změnu po sezoně vyhlásili v Liverpoolu, který na vlastní žádost opustí Jürgen Klopp, a také v Barceloně, kde totéž učiní Xavi. 

Úspěšnost trenérů Bayernu.
Úspěšnost trenérů Bayernu.Livesport

Právě Klopp a nynější lodivod Leverkusenu Xabi Alonso, který v Bayernu odehrál tři sezony a v roce 2017 v jeho dresu zakončil svou bohatou kariéru, jsou podle německých médií nejvážnějšími kandidáty na prestižní pozici. "Naším cílem je vydat se novým směrem fotbalu," komentoval změnu výkonný ředitel klubu Jan-Christian Dreesen.

Tuchel, který v Německu předtím vedl Dortmund a předloni triumfoval s Chelsea v Lize mistrů, vydrží na jedné z nejslavnějších adres fotbalové planety jen něco přes rok. Původní smlouvu měl ještě na příští ročník. Loni v březnu nahradil Juliana Nagelsmanna a na jaře s Müllerem a spol. oslavil 11. titul v řadě.

K obhajobě má nyní Bayern daleko. Vedle toho už ve 2. kole vypadl z domácího poháru a v úvodním zápase osmifinále Ligy mistrů podlehl v Římě Laziu 0:1, přičemž za celý zápas nevyslal jedinou přesnou střelu na branku. "Jsme pořád přesvědčeni o tom, že postoupíme my. Spoléháme na podporu fanoušků v Allianz Areně," dodal Dreesen.

Kimmich vs. Tuchel: Vztah na bodu mrazu. Opora ztratila postavení a myslí na letní odchod