Leverkusen nadále posiluje, z Arsenalu získal kapitána švýcarské reprezentace Xhaku

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Leverkusen nadále posiluje, z Arsenalu získal kapitána švýcarské reprezentace Xhaku

Granit Xhaka se Leverkusenu upsal na pět let.
Granit Xhaka se Leverkusenu upsal na pět let.@bayer04fussball
Kapitán švýcarské fotbalové reprezentace Granit Xhaka (30) se stal další posilou Leverkusenu, kde působí Patrik Schick (27) a Adam Hložek (20). Zkušený záložník přestoupil z Arsenalu, který za něj podle britských médií obdržel 25 milionů eur (592 milionů korun). Bayer s Xhakou podepsal smlouvu do roku 2028.

"V Granitovi jsme získali naprosto špičkového profesionála. Jeho fotbalová kvalita je všeobecně známa. Ale především je jen málo hráčů, kteří díky mimořádné mentalitě a osobnosti dokážou vést tým tak jako on," uvedl sportovní ředitel Simon Rolfes v tiskové zprávě.

"Bayer je klubem s obrovskou tradicí a velkými ambicemi a dle mého názoru i skvělou budoucností. Německou ligu znám a během působení v Londýně jsem ji nadále sledoval. Motivaci mi dodala i jednání s představiteli klubu, Leverkusen chce něčeho velkého dosáhnout a já se moc těším na nadcházející roky," sdělil Xhaka.

V letech 2021 až 2016 hrál za Mönchengladbachu, poté odešel za 45 milionů eur do Arsenalu. Za londýnský klub odehrál celkem 297 zápasů, dal 23 branek a dvakrát přebíral pohár pro vítěze FA Cupu. Na svém kontě má i 115 startů za švýcarskou reprezentaci, jeho místo v kabině by co nevidět měl zaujmout Declan Rice z West Hamu.

Leverkusen je na trhu poměrně aktivní a Xhaka je už jeho čtvrtou letní posilou. Z Benfiky přišel zdarma obránce Alejandro Grimaldo, o místo na pravém okraji defenzivní linie bude bojovat Arthur a na křídle se bude nově angažovat Jonas Hofmann.

Další přestupy a spekulace