Leverkusen si pojistil služby Alonsa, klub s trenérem prodloužil smlouvu do roku 2026

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Leverkusen si pojistil služby Alonsa, klub s trenérem prodloužil smlouvu do roku 2026
Xabi Alonso prodloužil s Leverkusem smlouvu až do roku 2026.
Xabi Alonso prodloužil s Leverkusem smlouvu až do roku 2026.Profimedia
Xabi Alonso (41) prodloužil s fotbalisty Leverkusenu smlouvu o další dvě sezony do roku 2026. Bayer, v němž působí čeští reprezentační útočníci Adam Hložek a Patrik Schick, to oznámil na svém webu. Původní kontrakt mu měl vypršet v příštím roce.

Xabi Alonso se ujal trápícího se Leverkusenu loni v říjnu, kdy se tým po osmi kolech nacházel na předposledním místě německé ligy. Bayer, jemuž velkou část sezony scházel zraněný Patrik Schick, vytáhl na šesté místo, čímž si zajistil start ve skupině Evropské ligy. V ní Leverkusen v minulé sezoně došel do semifinále, kde nestačil na AS Řím.

"Jsem vděčný Bayeru za to, že ve mě vložil důvěru. Skutečnost, že ve sportovních záležitostech máme stejné představy a směřování, ukazuje na velkou blízkost a důvěru mezi mnou a klubovými představiteli," prohlásil Alonso.

Jako hráč vyhrál mimo jiné Ligu mistrů s Liverpoolem a Realem Madrid. Na kontě má také tři tituly s Bayernem Mnichov, jenž byl v letech 2014-17 jeho posledním působištěm. Se Španělskem vyhrál mistrovství světa a dvakrát Euro.

Trenérskou dráhu odstartoval u mládeže Realu a poté od 2019 vedl rezervní tým San Sebastiánu. Působení v Leverkusenu je pro něj první angažmá na nejvyšší úrovni.

Zápasový program fotbalistů Leverkusenu.
Zápasový program fotbalistů Leverkusenu.Livesport