Rozroste se česká kolonie v německé Bundeslize? Vaclík jedná o angažmá s Kolínem

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Rozroste se česká kolonie v německé Bundeslize? Vaclík jedná o angažmá s Kolínem

Tomáš Vaclík má namířeno do Německa.
Tomáš Vaclík má namířeno do Německa.@ceskarepre_cz
V německé nejvyšší soutěži aktuálně působí dva čeští brankáři a Tomáš Koubek (Augsburg) s Jiřím Pavlenkou (Werder). Už brzy by však mohli dostat dalšího kamaráda do party. O angažmá v Bundeslize totiž jedná Tomáš Vaclík (34).

Vaclík má na svém kontě 54 startů za českou reprezentaci a v lednu odcházel z Olympiakosu do Huddersfieldu, jemuž pomohl k záchraně ve druhé nejvyšší anglické soutěži. Od přelomu června a července je volným hráčem a zájem o něho má Kolín n. R., obě strany jednají a rozhodnutí by mohlo padnout už během nadcházejícího víkendu.

Jedničkou mezi kolínskými tyčemi je Marvin Schwäbe a vedení potřebuje zvýšit konkurenci. Z klubu v létě po dlouhých letech odešel Timo Horn a na hostování do druholigového Fürthu byl zapůjčen Jonas Urbig, soupisku doplnil jen mladíček Jonas Nickisch z RB Lipsko.

Vaclík v minulosti působil ve Spartě, Basileji a Seville a s posledně jmenovaným klubem vyhrál Evropskou ligu. Ve své sbírce má i tři švýcarské a po jednom řeckém a českém titulu, koncem března oslavil již 34. narozeniny.

Další fotbalové přestupy a spekulace