Rušno v Bayernu: Kaneův příchod ožívá, rozhýbala ho cesta Maného agenta do Japonska

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Rušno v Bayernu: Kaneův příchod ožívá, rozhýbala ho cesta Maného agenta do Japonska
Harry Kane je opět blíž odchodu z Tottenhamu.
Harry Kane je opět blíž odchodu z Tottenhamu.AFP
V Bavorsku je v posledních dnech pořádně živo. Po nepříliš povedené poslední sezoně, kterou však Bayern opět zakončil bundesligovým titulem, se v Mnichově stále častěji mluví o změnách. A zatímco situace kolem příchodu Harryho Kanea (29) se zdála být neměnná, hlasitěji se začíná skloňovat odchod Sadia Maného (31). Ten už ostatně Angličanův transfer výrazně oživil.

Minulou sezonu si za rámeček určitě nedá. Řeč není o Bayernu Mnichov, který sice balancoval na hraně (ne)úspěchu, ale o Sadiu Maném. Senegalec totiž přestup do Německa úplně nezvládl. Sedm gólů a pět asistencí ve 25 ligových zápasech je na hvězdu jeho formátu zkrátka málo. Připočteme-li fakt, že měl Mané během sezony i problémy s chováním a klub ho musel kvůli fyzickému konfliktu se spoluhráčem Leroyem Saném suspendovat, nejde v jeho případě o zrovna povedené angažmá.

A tak se logicky skloňuje jeho odchod. Z Bavorska by se dvojnásobný nejlepší fotbalista Afriky (2019, 2022) mohl stěhovat na frekventovanou adresu – do saúdskoarabské Pro League. Největší zájem o služby bývalé ofenzivní zbraně Liverpoolu jeví Al-Nassr, který už nejednu velkou hvězdu vlastní.

Cristiano Ronaldo, Marcelo Brozovič, Alex Telles, Seko Fofana, Anderson Talisca a spol. jsou aktuálně na turné po Japonsku, kde mimochodem narazili či narazí na PSG i Inter Milán. A právě do země vycházejícího slunce má namířeno i Björn Bezemer z agentury ROOF.

Němec, který Maného zastupuje, chce se zástupci Al-Nassru začít jednat detailněji. Pondělní nabídka ve výši 40 milionů eur (960 milionů korun) totiž zástupce bavorského velkoklubu potěšila. A přestože se rodák z městečka Bambali netajil touhou v Německu zůstat, momentálně už je odchodu nakloněn.

Na tahu je tak jeho agent. Bezemera, jehož společníci stihli v létě dojednat sledovaný přestup Kaie Havertze do Arsenalu, čeká v Japonsku jednání o hráčovo osobních podmínkách.

Pokud se vše vydaří, v což Bayernu doufá, otevřou se Bavořanům nové možnosti. A to především v jednání s Harrym Kaneam, které už se ostatně dle úterních informací reportéra Sky Sports Germeny Florian Plettenberg oživilo: "Zástupci klubu si chtějí sednout s Danielem Levym, aby dokončili přestup Harryho Kanea." 

Na větší finanční odměnu už by v Tottenhamu slyšet mohli. Zájem z Mnichova je totiž enormní. "Nemáme tady v Bundeslize příliš mezinárodních hvězd. Bayern se je vždycky snažil přivést. Harry Kane je velmi atraktivní hráč, kapitán Anglie a její nejlepší střelec. Bundeslize by prospěl," uvedl pro Kicker prezident Bayernu Herbert Hainer.

Pokud by nakonec Kaneův transfer přeci jen nedopadl, může fanoušky nejúspěšnějšího německého týmu těšit alespoň fakt, že jimi oblíbený Joshua Kimmich úprk do zahraničí dle vlastních slov nechystá. "Jsem si jistý, že zůstanu tady. Nadcházející sezonu strávím v Bayernu. Jiné plány nemám," ujistil příznivce FCB s největší pravděpodobností nový kapitán týmu.

Další přestupy a spekulace