Bayern má zájem o obránce Walkera. Budeme o něj bojovat, říká odhodlaně Guardiola

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Bayern má zájem o obránce Walkera. Budeme o něj bojovat, říká odhodlaně Guardiola
Walker by mohl Manchester City opustit.
Walker by mohl Manchester City opustit.Reuters
Trenér úřadujícího mistra Premier League Pep Guardiola (52) prohlásil, že Manchester City bude bojovat o udržení Kylea Walkera (33), kterého se snaží zlákat Bayern Mnichov.

Anglický reprezentant Walker, který má v Manchesteru City ještě rok platnou smlouvu, je jedním z klíčových hráčů Guardiolova týmu. Jeho univerzálnost mu umožňuje hrát jak v obranné čtyřce, tak ve stoperské trojici.

Obránce, kterého City podepsalo v roce 2017 za částku 52,5 milionu eur, získal s anglickými mistry 12 velkých trofejí, včetně historického treblu v uplynulé sezoně.

"Je to pro nás nesmírně důležitý hráč. Jeho specifické kvality jsou nenahraditelné. Ano, v konečném důsledku ho chceme. Nevím, co se stane. Vím, že jsme v kontaktu, a to oba kluby. Budeme o něj bojovat, stejně jako o něj určitě bude bojovat Bayern... Nevím, jak to dopadne," řekl Guardiola před středečním předsezonním přátelským zápasem mezi oběma kluby.

Na otázku, zda Walker nastoupí právě proti Bayernu v Tokiu, Guardiola odpověděl. "Proti Bayernu potřebujeme naše nejlepší hráče. Doufáme, že s námi zůstane i v příští sezoně, tak proč by nemohl hrát?"

A tak se také stalo. Angličan byl nejen v základní sestavě, ale byl také kapitánem a sledoval, jak spoluhráč McAtee vstřelil gól, přičemž byl po přestávce součástí hromadného střídání. V souboji dvou aktuálních mistrů svých zemí zvítězil ten anglický výsledkem 2:1.

Přehled zápasu Man. City – Bayern 2:1

Další přestupy a spekulace