Messimu zhořkl návrat do základní sestavy, Miami nestačilo na Monterrey a končí v Lize mistrů

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Messimu zhořkl návrat do základní sestavy, Miami nestačilo na Monterrey a končí v Lize mistrů
Messiho tým trofej pro vítěze Ligy mistrů nezíská.
Messiho tým trofej pro vítěze Ligy mistrů nezíská.Profimedia
Naděje Interu Miami na zisk další klubové trofeje se rozplynuly. Floridský klub, do jehož základní sestavy se po zranění vrátil Lionel Messi (36), nestačil ve čtvrtfinále Ligy mistrů CONCACAF na mexické Monterrey, kterému v součtu obou duelů podlehl 2:5.

Monterrey – Miami 3:1

Poté, co Messi kvůli zranění stehenního svalu vynechal úvodní zápas na domácí půdě, tentokrát nastoupil v základní sestavě Miami. První zápas ovládl na stadionu Chase 2:1 mexický tým, a Inter tak musel dohánět těsnou ztrátu.

Argentinský fotbalista se sice ve čtvrtfinálové odvetě zapsal do statistik, když v 85. minutě nacentroval z přímého kopu na hlavičku Diegu Gómezovi, ale to už jen určilo konečnou podobu nelichotivého výsledku, po kterém se americký tým rozloučil se soutěží nejlepších týmů Severní a Střední Ameriky a Karibiku.

Před Messiho gólovou asistencí se do listiny střelců totiž zapsali hned tři fotbalisté Monterrey. Brandon Vazquez využil chybné rozehrávky brankáře Callendera a po půlhodině hry poslal domácí do vedení. Hostující brankář zaváhal, poslal míč přímo na kopačku soupeře, který ho následně překonal.

Inter se poté snažil smazat manko, aby zápas otočil a postoupil, ale deficit z prvního poločasu se ještě navýšil v 58. minutě po výstavní střele Berterame. O šest minut později na něj navázal Gallardo a bylo definitivně hotovo.

K úspěchu Miami nepomohli ani další bývalí hráči Barcelony – Sergio Busquets, Luís SuárezJordi Alba, jenž dokonce obdržel v rozmezí čtyř minut dvě žluté karty a poroučel se předčasně do šaten.