Leverkusen dotáhl fantastický obrat k postupu do semifinále, Stuttgart poslal do kolen Tah

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Leverkusen dotáhl fantastický obrat k postupu do semifinále, Stuttgart poslal do kolen Tah

Jonathan Tah rozhodl v závěru hlavičkou o vítězství a postupu Leverkusenu.
Jonathan Tah rozhodl v závěru hlavičkou o vítězství a postupu Leverkusenu.@bayer04fussball
Leverkusen natáhl rekordní sérii bez porážky ve čtvrtfinále německého poháru již na 30 zápasů, když na domácí půdě přehrál Stuttgart 3:2. Švábi sice hned dvakrát v utkání vedli, jenže o těsný náskok pokaždé přišli a v samotném závěru si vzali zásluhou Jonathana Taha poslední slovo Farmaceuti. K jejich úspěchu výrazně přispěl rovněž autor dvou asistencí Florian Wirtz. Matěj Kovář odchytal v dresu bundesligového lídra celý duel, Patrik Schick odehrál 64 minut a Adam Hložek se na trávník podíval až v nastaveném čase.

Leverkusen – Stuttgart 3:2

Oba celky předváděly od úvodních minut vysunutý presink, což přispělo atraktivitě utkání. BayArena ovšem utichla v 11. minutě, když se hlavičkou do pravé šibenice prosadil po rohovém kopu obránce Waldemar Anton. Leverkusen po inkasované brance převzal iniciativu, jenže dopředu si příliš nebezpečných šancí nevytvořil. Ve 40. minutě se sice po dorážce v pokutovém území prosadil Schick, český útočník se však nacházel v jednoznačném ofsajdu, a tak gól nebyl uznán.

Ofenzivní hvězda Bayeru mohla skórovat i o pár minut později, její patičku z bezprostřední blízkosti ale reflexivně vyrazil Alexander Nübel. Do druhého poločasu vstoupili domácí tím nejlepším možným způsobem, když se výstavní trefou prezentoval Robert Andrich. Německý záložník napřáhl z hranice velkého vápna k technické střele, která zaplula do pravého horního rohu. Střelci srovnávací branky ovšem radost příliš dlouho nevydržela.

V 58. minutě totiž ztratil balon po riskantní přihrávce od Kováře, přičemž jeho chybu následně potrestal tvrdou pumelicí k levé tyči Chris Führich. Atraktivní duel ale ani zdaleka rozhodnutý nebyl, po hodině hry poslal kouč Alonso na hřiště Amineho Adliho, jenž po náběhu za obranu prvním dotykem s míčem překonal Nübela. Obrovskou euforii odstartoval v 90. minutě Tah, který po výstavním centru od Wirtze hlavou poslal Leverkusen do semifinále.

Výsledky DFB Pokalu