Naděje Middlesbrough na pohárové finále po 20 letech skončily na Stamford Bridge fiaskem

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Naděje Middlesbrough na pohárové finále po 20 letech skončily na Stamford Bridge fiaskem

Brankář Middlesbrough Tom Glover lovil v zápase s Chelsea balon ze sítě šestkrát.
Brankář Middlesbrough Tom Glover lovil v zápase s Chelsea balon ze sítě šestkrát.@ChelseaFC
Chelsea v semifinále EFL Cupu odvrátila ostudu, když na Stamford Bridge v odvetném utkání zničila Middlesbrough 6:1. Domácí smazali manko z úvodního souboje už v 15. minutě a třemi dalšími góly do poločasové přestávky zvrátili celkový stav na svou stranu. Blues tak postoupili do finále soutěže, kterou vyhráli naposledy před devíti lety. Druholigový soupeř naopak přišel o naději představit se v ostře sledovaném utkání ve Wembley, kde naposledy získal trofej pro vítěze EFL Cupu v roce 2004.

Chelsea –⁠⁠⁠⁠⁠ Middlesbrough 6:1

Favorit dal od prvních minut jasně najevo, že se o ligový pohár hodlá poprat. Úvodní branka padla v 15. minutě, kdy váhajícího Armanda Broju "zastoupil" kapitán hostujícího celku Jonathan Howson, jenž si srazil centr do vlastní brány. Pohledná akce po pravé straně hřiště ve 29. minutě znamenala navýšení vedení. Enzo Fernández, hrající výrazně ofenzivnější roli, než bývá zvykem, doklepl míč do odkryté branky Toma Glovera.

Třetí branku přidal ve 36. minutě Axel Disasi a těsně před koncem poločasu upravil skóre na 4:0 Cole Palmer. Ve druhém dějství se na hřišti pokračovalo v nastoleném trendu a provoz šel pouze jedním směrem. Chelsea mohla vedení navýšit v 67. minutě, kdy vedl samostatný kontr střídající Conor Gallagher. Anglický záložník však nedokázal šanci dotáhnout do gólového finále.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Střeleckou formu naopak potvrdil Palmer, který po centru z levé strany oslavil svou druhou branku večera. O čtyři minuty později se míč ocitl opět v brance Boro. Už šestou trefu domácích vsítil střídající Noni Madueke, k němuž se balon dostal poté, co Gallagher vystihl rozehrávku outsidera. Hostujícím fanouškům dopřál alespoň trochu radosti Morgan Rogers, když po nádherném individuálním průniku kosmeticky upravil skóre.

Výsledky EFL Cupu