Livesport jedenáctka 21. kola Premier League: Nade všemi ční hvězdy Liverpoolu a Arsenalu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Livesport jedenáctka 21. kola Premier League: Nade všemi ční hvězdy Liverpoolu a Arsenalu
Diogo Jota si dvěma góly a asistencí vysloužil nejvyšší hodnocení v 21. kole Premier League.
Diogo Jota si dvěma góly a asistencí vysloužil nejvyšší hodnocení v 21. kole Premier League.AFP / Livesport
V nejlepší jedenáctce 21. kola Premier League, které bylo roztaženo do 11 dnů, má zástupce šestice klubů. Nade všemi hráči vyčnívají zástupci Liverpoolu, který zničil Bournemouth 4:0, a Arsenalu, jenž rovněž uspěl s čistým kontem a Crystalu Palace navíc uštědřil potupného bůra. Kdo další pronikl do ideální sestavy na základě známek udělovaných Livepsortem?

Brankář

José Sá (Wolves) 7,6

Čtyřmi zákroky se podílel na remíze Wolves 0:0 s Brightonem. Portugalský gólman nekapituloval ani přes tlak Brightonu, který v průběhu zápasu sílil. Nadprůměrným výkonem pomohl Wolves ke čtvrtému čistému kontu v aktuální sezoně.

Obránci

Ben Mee (Brentford) 8,3

Brentford měl co dělat, aby si poradil Nottinghamem, přičemž stěžejní podíl na vítězství 3:2 měl anglický obránce Mee. Vstřelil druhý gól Včel a v obraně působil po celý zápas jistým dojmem – předvedl mimo jiné devět úspěšných osobních soubojů a pět obranných zákroků.

Ibrahima Konaté (Liverpool) 8,3

Francouzský zadák hrál důležitou roli při výhře Liverpoolu nad Bournemouthem 4:0. Konaté byl po celý zápas neprostupný jako skála a zadním řadám Reds poskytl potřebnou jistotu. Přesně stokrát se dotkl míče, předvedl 71 přesných přihrávek a vyhrál 12 osobních soubojů.

Gabriel (Arsenal) 8,1

Gabriel udával tón při drtivém vítězství Arsenalu nad Crystal Palace  5:0. Nejprve skóroval po rohovém kopu a při druhé brance domácích si jeho pokus hlavou srazil do sítě brankář Dean Henderson. I díky Gabrielovi se Kanonýři vrátili na vítěznou vlnu.

Záložníci

Diogo Jota (Liverpool) 9,2

Dvěma góly a asistencí si vysloužil nejvyšší hodnocení ze všech hráčů. Portugalský forvard dokonale zastoupil Mohameda Salaha a předvedl výkon hodný nejlepšího hráče zápasu i celého kola Premier League. Za zmínku stojí obě jeho gólová zakončení, která ukázala, jak nebezpečným útočníkem umí být.

Jotovy statistiky proti Bournemouthu.
Jotovy statistiky proti Bournemouthu.Livesport

Alexis Mac Allister (Liverpool) 8,4

Po celý zápas dominoval ve středu pole. Pro Reds byl důležitým tvůrcem hry, když se postaral o čtyři klíčové přihrávky, zároveň byl ale znát i na opačném konci hřiště. Argentinský záložník se totiž prezentoval 14 vyhranými osobními souboji a třemi zachycenými přihrávkami.

James Ward-Prowse (West Ham) 8,0

Anglický středopolař patří v této sezoně k nejlepším hráčům West Hamu a nejinak tomu bylo i při remíze 2:2 s o záchranu bojujícím Sheffieldem United. Ward-Prowse jednou skóroval z penalty a vyslal hned čtyři klíčové přihrávky.

Ward-Prowse je zvyklý operovat po celém hřišti.
Ward-Prowse je zvyklý operovat po celém hřišti.Opta by StatsPerform / @WestHam

Gabriel Martinelli (Arsenal) 8,1

Druhý ze tří hráčů Arsenalu, kteří pronikli do ideálního týmu týdne. Martinelli sice šel proti Crystal Palace do hry až v 69. minutě, v nastaveném čase se však dvakrát gólově prosadil a pečetil tak triumf 5:0. Sice nebyl tak dominantní jako v předchozím kole rovněž střídající Kevin De Bruyne, i tak si ale vysloužil nadprůměrnou známku 8,1.

Útočníci

Gabriel Jesus (Arsenal) 8,1

Také třetí hráč Arsenalu, který se probojoval do ideální jedenáctky kola, je brazilské národnosti a rovněž dosáhl na hodnocení 8,1. Bývalý hráč Citizens se v polovině druhého poločasu postaral o asistenci u třetího gólu Gunners. Gabriel Jesus byl navíc celý zápas kreativní hrozbou, neboť vytvořil dvě velké šance a vyprodukoval čtyři klíčové přihrávky.

Ivan Toney (Brentford) 8,3

Do hry se vrátil po osmiměsíčním zákazu činnosti a při vítězství Brentfordu nad Nottinghamem Forest hrál hlavní roli. Z pozice kapitána Toney naskočil do rozjetého vlaku a dovedl Bees k důležitým třem bodům, na nichž se podílel krásným gólem. Geniální přímý kop i kreativní jiskra (připravil jednu velkou šanci) mu vynesly hodnocení 8,3.

Darwin Núñez (Liverpool) 8,3

Núñez se pod vítězství Liverpoolu 4:0 nad Bournemouthem podepsal dvěma trefami a zároveň zaznamenal tři klíčové přihrávky. Ukázal tak, že je připraven zalepit mezeru po Salahovi, stejně jako jeho parťák Jota. Speciálně první gól Uruguayce stál za to – krásnou týmovou akci zakončil přesnou a především utaženou střelou k tyči.

Tabulka Premier League