Krize Ajaxu nekončí. Po nedohraném utkání s Feyenoordem skončil sportovní ředitel Mislintat

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Krize Ajaxu nekončí. Po nedohraném utkání s Feyenoordem skončil sportovní ředitel Mislintat

Sportovní ředitel Ajaxu Sven Mislintat byl odvolán.
Sportovní ředitel Ajaxu Sven Mislintat byl odvolán.Profimedia
Trápící se nejúspěšnější nizozemský fotbalový klub Ajax Amsterdam po nedohraném ligovém šlágru s Feyenoordem odvolal sportovního ředitele Svena Mislintata (50). Trenér Maurice Steijn (49) zatím ve funkci u 14. týmu tabulky zůstal, fanoušci však hlasitě volají po návratu Louise van Gaala. Dvaasedmdesátiletá legenda to však v rozhovoru pro televizi NOS odmítla. Utkání ukončené v 55. minutě se bude dohrávat ve středu bez diváků.

"Mé zdraví je na prvním místě," řekl Van Gaal, jenž s Ajaxem vyhrál v 90. letech tři z celkem 36 titulů klubové historie. Na podzim 2003 se na rok do klubu ještě vrátil jako technický ředitel, teď mu však z krize nepomůže. Bývalý kouč nizozemské reprezentace, Barcelony či Bayernu se totiž léčí s rakovinou prostaty a nedávno podstoupil další operaci.

Mislintat byl sportovním ředitelem Ajaxu pouhé čtyři měsíce. V přestupním období utratil za hráče 109 milionů eur, ale neukázali se jako posily. Podle prohlášení klubu s vedením dostatečně nespolupracoval a druhým důvodem jsou neuspokojivé výkony.

Ajaxu se nyní vůbec nedaří.
Ajaxu se nyní vůbec nedaří.Livesport

Nedělní zápas s Feyenoordem sudí ukončil v 55. minutě kvůli chování diváků. Nespokojení domácí příznivci v hledišti odpalovali pyrotechniku a zaházeli hřiště různými předměty. Podle tamního tisku prožívá Ajax největší krizi ve své historii. Ze čtyř zápasů Eredivisie má jen pět bodů.

Soutěžní komise nizozemského profesionálního fotbalu v pondělí po konzultaci s městem Amsterodam rozhodla, že zbytek utkání se dohraje bez diváků ve středu od 14:00. Na středu večer plánovaný ligový duel Ajaxu proti Volendamu byl přesunut na pozdější termín.

Přehled zápasu Ajax – Feyenoord 0:3 (nedohráno)