Lingr vystřelil Feyenoordu důležité tři body, PSV přišlo o dlouhou sérii výher

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Lingr vystřelil Feyenoordu důležité tři body, PSV přišlo o dlouhou sérii výher
Lingr a jeho obrovská radost.
Lingr a jeho obrovská radost.Profimedia
Střídající záložník Ondřej Lingr (25) v 18. kole nizozemské fotbalové ligy gólem v 83. minutě zařídil výhru Feyenoordu Rotterdam 2:1 na hřišti Arnhemu. Bývalý hráč pražské Slavie si připsal druhý zásah v soutěži. Poprvé byl úspěšný hned v druhém ligovém startu za Feyenoord při zářijové domácí výhře 6:1 nad Heerenveenem. Rotterdamský klub s upevnil druhé místo a zaostává o deset bodů za PSV Eindhoven, který ztratil první body v sezoně za remízu 1:1 v Utrechtu a přišel o unikátní vítěznou sérii.

Lingr nastoupil na hřiště čtyři minuty po domácím vyrovnávacím gólu. A už za další tři minuty český reprezentant rozhodl díky důrazu v malém vápně, kde ho našel propadlý Stengsův centr.

Přehled zápasu Vitesse – Feyenoord 1:2

Úřadující vicemistr a suverén soutěže PSV poprvé v sezoně nedokázal zvítězit. Eindhoven vyhrál všech 17 předchozích zápasů v tomto ročníku Eredivisie, čímž vyrovnal vlastní rekord ze sezony 1987/88. Za absolutním maximem v počtu vítězství v průběhu jediného ročníku tým "Boeren" zaostal o dvě výhry – Ajax Amsterdam s legendárním Johanem Cruyffem v sezoně 1971/72 natáhl úspěšnou sérii na 19 zápasů.

Svěřenci trenéra Bosze, které čeká osmifinále Ligy mistrů proti Borussii Dortmund, neudrželi v Utrechtu vedení, které v sedmé minutě zařídil Bakayoko. Dělbu bodů obstaral osm minut po přestávce Boussaid. Utrecht potřetí za sebou remizoval a už deset kol neprohrál, v sezoně ale zvítězil jen čtyřikrát a drží sedmibodový náskok na sestupové pozice.

Přehled zápasu Utrecht – PSV 1:1

Aktuální tabulka Eredivisie. (21.1.)
Aktuální tabulka Eredivisie. (21.1.)Livesport