Nizozemské Vitesse přišlo o rekordních 18 bodů, kvůli neplnění licenčního řádu sestupuje

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Nizozemské Vitesse přišlo o rekordních 18 bodů, kvůli neplnění licenčního řádu sestupuje
Vitesse bylo odečteno 18 bodů.
Vitesse bylo odečteno 18 bodů.ANP
Nizozemský prvoligový klub Vitesse Arnhem se v pátek dozvěděl špatnou zprávu. Licenční komise nizozemského fotbalového svazu (KNVB) mu odečetla 18 bodů za opakované neplnění finančních požadavků licenčního řádu. Pro tým to znamená jistý sestup z Eredivisie.

KNVB v oficiálním prohlášení uvádí, že "výše sankce je založena na mimořádné závažnosti a rozsahu porušení licenčního řádu soutěže". Vitesse údajně během vyšetřování možných přestupků proti pravidlům poskytovalo nepřesné informace a aktivně zatajovalo informace, které byly pro vyšetřování důležité.

Nelze vyloučit, že na tým z příhraničního města budou uvaleny další sankce. Výbor KNVB by chtěl v příštích týdnech prošetřit další možná provinění a očekává, že mu vedení klubu poskytne plnou součinnost.

Vitesse ve 30 zápasech letošní sezony Eredivisie čtyřikrát zvítězilo, pětkrát remizovalo a 21krát prohrálo. Po odečtu bodů se nachází na posledním 18. místě tabulky s jedním minusovým bodem. Do konce soutěže mu zbývá odehrát čtyři utkání.

Celek z Arnhemu působil v Eredivisii bez přerušení 35 let. Klub se rozhodl, že se proti rozhodnutí neodvolá, aby mohl působit nadále alespoň v druhé lize. "Je to černý den, ale krutá realita. Jsme nesmírně šťastní za to, že jsme dostali možnost udržet si licenci, protože i to viselo na vlásku," uvedl dočasný generální manažer klubu Edwin Reijntjes.

Tabulka Eredivisie