Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

První trenérské angažmá pro Van Persieho. Vicemistr světa povede od léta Heerenveen

Van Persie sbíral trenérské zkušenosti mimo jiné u mládeže Feyenoordu.
Van Persie sbíral trenérské zkušenosti mimo jiné u mládeže Feyenoordu.Profimedia
Vicemistr světa Robin van Persie (40) se stane novým trenérem Heerenveenu, smlouvu podepsal na dva roky a týmu se ujme v létě. Pro někdejšího útočníka Arsenalu nebo Manchesteru United a nizozemské reprezentace půjde o první angažmá v roli hlavního kouče na nejvyšší úrovni.

Van Persie pověsil kopačky na hřebík před pěti lety a začal se studiem trenérské licence, poté působil jako jako kouč mládeže a asistent u prvního týmu ve Feyenoordu.

Jako hráč triumfoval s Feyenoordem v Poháru UEFA, s Arsenalem si zahrál finále Ligy mistrů a s Manchesterem United získal anglický titul. S národním týmem má vedle stříbra z mistrovství světa v roce 2010 také bronz z roku 2014.

"Rád bych pokračoval ve svém rozvoji a role hlavního trenéra s mým cílem skvěle koresponduje," prohlásil po podpisu kontraktu. "Je to fantastická výzva, jako hlavní trenér budu moci přispět klubu ke splnění jeho sportovních ambicí," dodal.

Heerenveenu aktuálně patří 10. příčka tabulky Eredivisie a jeho posledním utkáním sezony bude nedělní souboj se Spartou Rotterdam. S fanoušky se po zápase rozloučí stávající trenér Kees van Wonderen, který rozhodnutí odejít oznámil klubovému vedení v březnu.

Tabulka Eredivisie