Ronaldo ukázal nasazení a zkušenosti, potěšilo nového portugalského kouče Martineze

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Ronaldo ukázal nasazení a zkušenosti, potěšilo nového portugalského kouče Martineze
Roberto Martinez a Cristiano Ronaldo se objímají
Roberto Martinez a Cristiano Ronaldo se objímajíReuters
Nový trenér Portugalska Roberto Martinez (49) si pochvaloval pozitivní vliv rekordmana Cristiana Ronalda (38) na tým, který ve čtvrtek porazil na úvod kvalifikace na Euro 2024 Lichtenštejnsko 4:0.

Ačkoliv dle Martinezových slov mohou být zápasy proti menším soupeřům nevyzpytatelné, Portugalci zvládli duel proti malému alpskému knížectví perfektně. Ronaldo na stadionu Josého Alvaladeho vstřelil poslední dva góly a rozšířil tak svou úctyhodnou bilanci – v rekordním 197. zápase na mezinárodní scéně vstřelil už 120. gól.

"Je to skvělý pocit, hrát zase za naši reprezentaci a znovu dávat góly," napsal Ronaldo na instagramu. Portugalský kanonýr se 197. startem v národním týmu odpoutal od Kuvajťana Bádira Mutavy.

Martinez vrátil Ronalda do základní sestavy poté, co byl v posledních dvou zápasech mistrovství světa na lavičce, a byl jeho přínosem potěšen. "Začal nový kvalifikační cyklus, je důležité, aby každý ukázal chuť a odhodlání reprezentovat. To se Cristianovi povedlo. Má obrovské zkušenosti, které ještě využijeme," chválil Martínez v televizním rozhovoru.

Bývalý manažer Belgie, převzal funkci po Fernandu Santosovi (68) poté, co Portugalsko prohrálo ve čtvrtfinále loňského mistrovství světa v Kataru s Marokem.

Portugalsko ve čtvrtek poslal do vedení už v osmé minutě Joao Cancelo, do přestávky ale favorit další gól nepřidal. Až krátce po změně stran skóroval Bernardo Silva a následně Ronaldo.

"První poločas jsme začali rychlým gólem, ale pak jsme nebyli dost trpěliví. Takové zápasy jsou vždycky obtížné, soupeř bránil ve velkém počtu blízko pokutového území. Pak musíte hrát jako tým, nehrát příliš na sebe," uvedl Martínez. "Druhá půle už byla lepší. Získali jsme tři body, ale možná ještě důležitější je, že jsme se s hráči navzájem zase trochu víc poznali," dodal Martinez.

Portugalsko – Lichtenštejnsko 4:0