Nejvážnější soupeř o Euro zřejmě ztratí trenéra, Santos míří z Polska k Saúdúm

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Nejvážnější soupeř o Euro zřejmě ztratí trenéra, Santos míří z Polska k Saúdúm
Fernando Santos je na odchodu z Polska.
Fernando Santos je na odchodu z Polska.Profimedia
Realita byla úplně jiná, než čekal. A tak kouč polských fotbalistů Fernando Santos (68) po pouhých třech soutěžních zápasech zřejmě angažmá v táboře nejvážnějšího soupeře českého týmu v kvalifikaci na mistrovství Evropy 2024 opustí a zamíří do Saúdské Arábie. Podle tamních médií je blízko dohody s týmem Al Shabab, aktuálně čtvrtým celkem Saudi Pro League.

Když tyto zprávy prosákly, snažili se zástupci Polské fotbalové federace Santose sehnat. Marně. Nezvedal telefon. "Momentálně je na dovolené," sdělil svaz o víkendu fanouškům, znepokojeným, jak to bude s Lewandowskim a spol. dál. A dodal, že týden před tím byl kouč v Polsku, sledoval finále tamního Superpoháru a nic nenaznačovalo tomu, že by měl zaječí úmysly.

Jenže realita je zřejmě jiná. Uznávaný odborník je podle zpráv z Polska rozladěný nejen spoluprací se svazem, ale také se samotnými hráči, rozkmotřenými po hádce ohledně bonusů z loňského mistrovství světa. Výsledek? Jeho premiéra na lavičce bíločervených na Letné byla za tři minuty rozhodnutá, po domácí výhře nad Albánií přišla šokující porážka 2:3 v Moldavsku.

A to přitom při lednovém nástupu do funkce Santos prohlásil: "Chceme se dostat na Euro a dál vítězit. Počínaje dneškem jsem Polák, jeden z vás," uvedl s dovětkem, že jeho nový tým může konkurovat kterémukoli soupeři na světě. K jeho inauguraci mu dokonce blahopřál polský premiér s nadějí, že přinese tamnímu fotbalu "spoustu krásných chvil"...

To se nestalo a dny kouče portugalských mistrů Evropy z roku 2016 ve funkci se zřejmě chýlí ke konci. Al Shabab v minulých dnech neúspěšně vyjednával s bývalým lodivodem PSG Christophem Galtierem a Philippem Clementem, jenž naposledy vedl Monako.

Euro 2024, kvalifikační skupina E
Euro 2024, kvalifikační skupina ELivesport

Předloni přitom udělali Poláci podobnou zkušenost se Santosovým krajanem Paolem Sousou, jenž v jejich službách vydržel necelý rok, než si našel angažmá v brazilském Flamengu a vyplatil se z kontraktu.

Další přestupy a spekulace