Ronaldo je pro Portugalsko stále velmi důležitý, prohlásil trenér Martínez

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Ronaldo je pro Portugalsko stále velmi důležitý, prohlásil trenér Martínez
Ronaldo se dvakrát prosadil i proti Lucembursku.
Ronaldo se dvakrát prosadil i proti Lucembursku.Profimedia
Cristiano Ronaldo (38) zůstává pro Portugalsko velmi důležitým hráčem, prohlásil v neděli trenér Roberto Martínez (49) poté, co zkušený útočník podruhé za sebou skóroval v kvalifikaci na Euro 2024 proti Lucembursku.

Ronaldo v nedělním utkání proti Lucembursku otevřel skóre už v 9. minutě, když proměnil přihrávku od Nuna Mendese. V 31. minutě přidal další gól a výrazně tak přispěl k jednoznačné výhře Portugalska 6:0.

Hvězdný Portugalec, který se ve čtvrtek dvakrát trefil také proti Lichtenštejnsku, tak opět vylepšil své rekordy v reprezentačním dresu – na svém kontě má 198 startů a 122 gólů.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Livesport

"Cristiano je jedinečný hráč s největším počtem mezinárodních startů," řekl Martínez, který Ronalda vrátil do základní sestavy poté, co z ní vypadl během mistrovství světa 2022 v Kataru.

"Zkušenosti, které má, jsou pro šatnu velmi důležité. Všichni hráči mají důležitou roli. Ti mladší díky své chuti hrát a hráči jako Cristiano Ronaldo, Rui Patrício a Bernardo Silva zase přinášejí zkušenosti," prohlásil Martínez po vydařeném vstupu do kvalifikace na ME 2024.

Přehled zápasu Lucembursko – Portugalsko 0:6

Martínez u portugalské reprezentace nahradil Fernanda Santose po MS v Kataru. Santos, který je aktuálně trenérem polské reprezentace, vedl Portugalsko od roku 2014.

Španělovi se začátek sezony vydařil, jeho tým má na čele skupiny J již dvoubodový náskok, když vstřelil 10 gólů a žádný neinkasoval. Je však nutno dodat, že Lichtenštejnsko i Lucembursko patří mezi papírově slabší protivníky. O poznání víc prověří kvalitu týmu například Bosna a Hercegovina, se kterou se svěřenci Roberta Martíneze utkají v červnu.

Tabulka skupiny J.
Tabulka skupiny J.Livesport