S mladíky Cubarsím i Yamalem. Španělé nominovali na Euro, trenér škrtne ještě tři jména

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

S mladíky Cubarsím i Yamalem. Španělé nominovali na Euro, trenér škrtne ještě tři jména

Záložník Rodri nechybí v předběžné nominaci Španělska na Euro
Záložník Rodri nechybí v předběžné nominaci Španělska na EuroProfimedia
Luis de la Fuente je dalším trenérem, který oznámil předběžnou nominaci na letošní evropský šampionát v Německu. Kouč Španělska na seznam zařadil 29 fotbalistů, do 7. června bude muset škrtnout tři jména.

Jasno mají Španělé o obsazení míst pro gólmany, o šanci zahrát si na turnaji naopak už nyní přišli Marco Asensio, Lucas Vázquez, Oihan Sancet nebo Gerard Moreno. Mimo hru jsou i záložník Isco a obránce Gayá, kteří zakončili sezonu vážnějšími zraněními.

"Asensia mám rád, ale soustřeďme se na hráče, kteří jsou v nominaci," uvedl Luis de la Fuente při zveřejnění kádru v sídle španělského svazu RFEF v Las Rozas. "Teď mám zcela jasno, ale je možné, že mě hráči, co teď ve výběru nejsou, přesvědčí a dostanou se do konečné nominace," dodal.

De la Fuente oznámil 29 jmen. Největší zastoupení mají s pěti hráči Real Sociedad a Barcelona, každý dodal po pěti hráčích. Z katalánského celku byli mimo jiné nominováni sedmnáctiletý Pau Cubarsí a ještě o rok mladší Lamine Yamal.

Konečný výběr pro Euro musí De la Fuente oznámit nejpozději 7. června. Španělé se v základní skupině šampionátu, který v Německu začne 14. června, postupně utkají s Chorvatskem, obhájci titulu z Itálie a Albánií.

Předběžná nominace Španělska:

Brankáři: Unai Simón (Athletic), David Raya (Arsenal), Alex Remiro (Real Sociedad).

Obránci: Carvajal (Real Madrid), Jesús Navas (Sevilla), Aymeric Laporte (Al Nassr), Robin Le Normand (Real Sociedad), Nacho (Real Madrid), Dani Vivian (Athletic), Pau Cubarsí (Barcelona), Alex Grimaldo (Leverkusen), Marc Cucurella (Chelsea).

Záložníci: Rodri (Manchester City), Martín Zubimendi (Real Sociedad), Mikel Merino (Real Sociedad), Fabián Ruiz (PSG), Pedri (Barcelona), Marcos Llorente (Atlético), Aleix García (Girona), Alex Baena (Villarreal), Fermín (Barcelona), Dani Olmo (RB Lipsko),  Mikel Oyarzabal (Real Sociedad).

Útočníci: Ferrán Torres (Barcelona), Nico Williams (Athletic), Álvaro Morata (Atlético), Joselu (Real Madrid), Lamine Yamal (Barcelona), Ayoze Pérez (Betis).