Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Slovenská gólová smršť během úvodních šesti minut, Portugalci slavili devětkrát

Aktualizováno
Slovensko rozhodlo na startu zápasu.
Slovensko rozhodlo na startu zápasu.AFP
Slovenská reprezentace v šestém kole kvalifikační skupiny J o postup na mistrovství Evropy zdecimovala na vlastní půdě bezmocné Lichtenštejnsko 3:0. O vítězi bylo rozhodnuto již po šesti minutách první půle, ve kterých domácí vsítili všechny branky. Portugalsko nedopustilo překvapení a po dominantním výkonu porazilo doma Lucembursko vysoko 9:0.

Arménie – Chorvatsko 0:1

Chorvatsko sahalo po prvním gólu už v deváté minutě, Bruno Petkovič se natahoval pro centrovaný balon ve vápně, ale v krkolomné pozici jej nedokázal usměrnit do sítě. Hosté se však brzy branky dočkali, když v 14. minutě zahrával roh Modrič, po zmatku v šestnáctce spadl míč k připravenému Kramaričovi a ten jej doklepl do prázdné branky.

Arménie si i přes sympatický výkon v prvním poločase nevytvořila žádnou nebezpečnou šanci, zato Chorvati byli blízko navýšení vedení, v nastavení první půle vypálil na přední tyč Ivan Perišič, brankář Ognjen Čančarevič se však zaskočit nenechal.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Do druhé části zápasu vstoupili hosté aktivně, už v 56. minutě mohl svůj druhý gól v zápase vstřelit Kramarič, sám před brankářem Čančarevičem ale selhal. Útočník Hoffenheimu to zkusil o pět minut později z dálky, ale jeho střela prosvištěla těsně vedle pravé tyče. O chvíli později se arménský brankář vytáhl skvělými reflexy proti pokusu Perišiče na přední tyči.

V 73. minutě si Josip Stanišič nikým nehlídaný našel odražený balon ve vápně, ale ve stoprocentní šanci nedokázal trefit branku. V závěru zápasu mohl navýšit skóre střídající Petar Musa, další skvělý zákrok však předvedl Čančarevič a s dorážkou mu pomohla obrana.

Island – Bosna a Hercegovina 1:0

Aktivnějším z obou soupeřů sice byli hosté z Balkánu, avšak nedostatečná kvalita v zakončení a zákroky Rúnara Alexe Rúnarssona jim vstřelit gól nedovolily. Nakonec je to stálo všechny body, jelikož v nastaveném čase druhého dějství zaúřadoval Alfred Finnbogason, který přinesl domácím druhou výhru ve skupině. Bosňané tak potvrdili hrozivou bilanci na venkovních stadionech, když na nich z 23 předchozích klání vyhráli pouze dvakrát.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Lotyšsko – Wales 0:2

Hosté dokázali v Rize svou herní převahu využít ke dvěma trefám, když rozdílový gól zaznamenal ve 29. minutě z proměněné penalty Aaron Ramsey. Favorit utkání se tak sice proti otloukánkovi skupiny gólově příliš nepředvedl, po dvou skupinových porážkách však konečně naplno bodoval a udržel si naději na postup. Naopak reprezentace z Pobaltí popáté prohrála a do Německa se s jistotou nepodívá.

Tabulka skupiny D.
Tabulka skupiny D.Livesport

Portugalsko – Lucembursko 9:0

Dvěma brankami se už v první půli blýskl stoper Sportingu Lisabon Goncalo Inácio, který se trefil poprvé v seniorské reprezentaci. Stejně produktivní byla mimo jiné i nová posila francouzského PSG Goncalo Ramos nebo Diogo Jota. Portugalci tak ve skupině J ještě neztratili žádný bod, přičemž ani jednou neinkasovali a v případě vítězství nad Slovenskem mohou v příštím kole slavit postup.

Tabulka skupiny J.
Tabulka skupiny J.Livesport

Slovensko – Lichtenštejnsko 3:0

K nevídanému a zároveň fantastickému vstupu do zápasu zavelel po 11 sekundách obránce nizozemského Feyenoordu Dávid Hancko. Gólově se poté prosadil i Róbert Mak, kterému se střelecky daří i v australském Sydney FC. Sokoli si tak povinnou výhrou upevnili druhou příčku v tabulce.

Slovensko rozhodlo skutečně brzy.
Slovensko rozhodlo skutečně brzy.Livesport