Southgate chce v Itálii prolomit více než 60 let trvající prokletí, chybí mu zraněný Rashford

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Southgate chce v Itálii prolomit více než 60 let trvající prokletí, chybí mu zraněný Rashford
Southgate věří, že zlomí italské prokletí.
Southgate věří, že zlomí italské prokletí.Reuters
Gareth Southgate (52) vyzval své hráče, aby definitivně zapomněli na prohru ve čtvrtfinále mistrovství světa v Kataru a ve čtvrtek triumfovali na půdě Itálie. Prvním zápasem Southgateových svěřenců od vypadnutí s Francií je utkání s úřadujícími mistry Evropy v Neapoli. Dvě fotbalové mocnosti jím začínají kvalifikaci na Euro 2024.

Anglie neporazila Itálii na italské půdě od roku 1961. A co se týče posledního vítězství nad "Azzurri", toho Angličané dosáhli naposledy před 11 lety v přátelském zápase hraném ve Švýcarsku.

"Je to typ zápasu, který musíme začít vyhrávat. V určitém období se nám to dařilo, ale musíme to dělat pravidelně. Nevyhráli jsme tady od roku 1961 a to je další kus historie, který musíme prolomit. Tento tým podobné věci v minulosti už dokázal," poznamenal anglický kouč.

Poslední vzájemné zápasy.
Poslední vzájemné zápasy.Livesport

Southgate po vypadnutí s Francií zvažoval odchod, nakonec se ale u mužstva rozhodl pokračovat. Tým, který má na starosti, je považován za jeden z nejlepších za poslední desetiletí.

Zkušený kouč naznačil, že kvalifikace na Euro 2024 představuje nový začátek. Anglii bude chybět ve formě hrající útočník Manchesteru United Marcus Rashford, který byl z nominace vyřazen pro zranění. "To, co jsme udělali v minulosti, je nepodstatné, protože musíme mít pokoru a začít znovu. Je to skvělý zápas k tomu, abychom se do toho pustili," prohlásil odhodlaně Southgate.

Rekordní večer pro Kanea?

Mohl by to být historický večer pro kapitána Harryho Kanea, který má na kontě rekordních 53 reprezentačních gólů stejně jako Wayne Rooney. Rekord už mohl držet sám, kdyby při již vzpomínané prohře s Francií proměnil penaltu.

Itálie, které se nepodařilo kvalifikovat na mistrovství světa, si ve čtvrtek připomene zesnulého Gianlucu Vialliho speciálním odkazem na svých dresech. Vialli, který byl součástí trenérského štábu Roberta Manciniho, zemřel v lednu ve věku 58 let na rakovinu.

"Bude to velmi emotivní. Je to první zápas, který odehrajeme od Lucova úmrtí. Měli jsme velké štěstí, že byl naším spoluhráčem a kolegou. Je nesmrtelný, takoví lidé nám budou vždy blízcí," přiznal Mancini.

Preview zápasu Itálie – Anglie (20:45) + audiokomentář