Bez slitování. Slavia nedala Šeriffu šanci, v Edenu ho porazila 6:0. Dvakrát uspěl Chytil

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Bez slitování. Slavia nedala Šeriffu šanci, v Edenu ho porazila 6:0. Dvakrát uspěl Chytil
Aktualizováno
Slavia doma vládla.
Slavia doma vládla.Profimedia
Fotbalisté Slavie zvítězili i ve druhém klání skupiny G Evropské ligy, když porazili zcela odevzdaný Šeriff Tiraspol vysoko 6:0. Jindřich Trpišovský vyslyšel hlasy fanoušků, z nichž někteří dokonce začali spekulovat o budoucnosti muže s kšiltovkou na lavičce, a do základní sestavy nasadil Mojmíra Chytila (24). Ten se mu za důvěru odvděčil dvěma góly. Tím ze čtvrté minuty rozjel snadnou jízdu červenobílých směrem k pomstě za rok 2009, kdy klub z Podněstří připravil fanouškům Pražanů jeden z nejvíce negativních zážitků prožitých na tribunách Fortuna Areny.

Slavia – Šeriff 6:0

Sešívaní se ujali vedení už ve čtvrté minutě, kdy po přihrávce Conrada Wallema pod sebe zakončil mezi nohy brankáře s ledovým klidem Chytil. Na další přesný zásah nemusela věhlasná severní tribuna čekat dlouho. Tentokrát přímý kop Lukáše Masopusta našel hlavu Igoha Ogbua, jenž nedal brankáři moldavského celku sebemenší šanci.

Kličkovanou si zahrál ve vápně Šeriffu Christos Zafeiris, adresátem jeho pobídky ke střele byl jeden z obránců. Nakonec se mu ale ještě před přestávkou podařilo třetí branku vstřelit. S přispěním teče Murasheho Garanangy nedal ukrajinskému brankáři sebemenší šanci zasáhnout.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Čtvrtá branka na sebe nenechala dlouho čekat. Prakticky hned po hvizdu zahajující druhou půli do prázdné brány zakončoval po přihrávce Davida Douděry Ivan Schranz. Mezi střelce se zapsal také sám Douděra, který si našel odražený balon a zakončoval rovněž do odkryté části zařízení.

Střídající Mick van Buren také neměl daleko, aby se objevil na výsledkové tabuli jako přesný zakončovatel, nizozemský snajpr ale těsně svým obloučkem minul. Další zásah si ovšem připsal Chytil po dobré přihrávce Tomáše Holeše.

Slavia tak vyhrála i druhý duel skupiny. O překvapení se sešívaní pokusí 26. října na půdě AS Řím. Moldavané ve stejný den vyzvou Servette.

Tabulka skupiny G.
Tabulka skupiny G.Livesport

Další výsledky Evropské ligy